Türkiye Kupasında şampiyon Fenerbahçe

Türkiye Kupasında şampiyon Fenerbahçe
61. Türkiye Kupası'nın finalinde Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi.

61. Türkiye Kupası'nın finalinde Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi.

Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan mücadelenin henüz ilk dakikasında Michy Batshuayi, Fenerbahçe’yi öne geçirdi. Belçikalı golcü 29. dakikada kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. İlk yarı sarı-lacivertlilerin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda taraflar yakaladığı fırsatlardan yararlanamayınca karşılaşma 2-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle noktalandı ve sarı-lacivertliler Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Kupada 7. şampiyonluk

Sarı-lacivertliler tarihindeki 7. Türkiye Kupasını müzesine götürdü. Kanarya daha önce 1967 – 68, 1973 – 74, 1978 – 79, 1982 – 83, 2011 -12 ve 2012 – 13’te sonra gülen taraf oldu. Başakşehir ise oynadığı 3. finalde de mutlu sona ulaşamadı.

Kupa hasreti sona erdi

Fenerbahçe böylelikle kupa hasretini de sona erdirmiş oldu. Sarı-lacivertliler son olarak 2014'te Manisa'da oynanan Süper Kupa’da Galatasaray’ı penaltı atışları sonucunda mağlup etmiş ve mutlu sona ulaşmıştı.

Adana Demirspor, Avrupa vizesini aldı

Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı kazanmasının ardından ligi 4. sırada bitiren Adana Demirspor'un Avrupa'ya gitmesi kesinleşti. Mavi-lacivertliler gelecek sezon Avrupa Konferans Ligi'nde eleme oynayacak.

Süper Kupa’da derbi heyecanı

Fenerbahçe kazandığı Türkiye Kupası ile Süper Kupa’da Süper Lig şampiyonu Galatasaray’a rakip oldu.

Kaynak:Konya'nın Sesi