Selçuklu Belediyespor Kulübü'nden gazetemize ziyaret

Selçuklu Belediyespor Kulübü'nden gazetemize ziyaret
 Muhabir
Selçuklu Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan ve beraberindeki heyet Konya’nın Sesi Gazetesini ziyaret etti. Yaptıkları faaliyetlerden bahseden Başkan Tezcan, Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden biri olduklarını ifade etti.

Selçuklu Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan ve beraberindeki heyet Konya’nın Sesi Gazetesini ziyaret etti. Yaptıkları faaliyetlerden bahseden Başkan Tezcan, Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden biri olduklarını ifade etti.

Selçuklu Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, beraberinde Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Çakar, Selçuklu Belediyespor Kulüp Müdürü Mehmet Ali Kolay, Yönetim Kurulu Üyeleri Cem Hayırlıoğlu, Muhammed Eken ve Kulüp Basın Yayın Sorumlusu Sami Erikçi ile birlikte Konya’nın Sesi Gazetesi Genel Müdürü İbrahim Çiçekçi ve Spor Müdürü Halil Yılmazer’i ziyaret etti.

“Türkiye’nin en önemli spor kulübü”

Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor Kulübü 1997 yılında kurulmuştur diyen Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan; “Her geçen yıl sporcu ve tesis sayısını arttırarak Türkiye’nin en önemli kulüplerinden birisi haline gelmiştir. 20 branşta faaliyet gösteren kulübümüz 15 bin 868 lisanslı sporcuya sahip 213 Milli Sporcusuyla birçok branşta Avrupa, Dünya ve Olimpiyat dereceleri elde eden Selçuklu Belediyespor Kulübü hem Konya’yı hem de ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmeye devam etmektedir. 35 tesis ve 60 salonda Spor Okulları, Yarışmacı Sporcular ve Takımlarımızla birlikte spor faaliyetleri yıl boyunca sürmektedir. Konya’nın en modern Yüzme Havuzuları, Tenis Kortu, Kapalı Spor Salonları ve Futbol Sahalarıyla birlikte Selçuklu sporun merkezi haline gelmiştir” dedi.

Futbol da büyük başarı

Futbol branşında önemli başarılar imza attıklarını ifade eden Tezcan, “U16 Takımımız Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. U17 takımımızda 132 takım arasında finale çıktı. Final maçını şanssız bir şekilde kaybetti ve Türkiye ikincisi oldu. Futbolda Türkiye’nin en başarılı spor kulüplerinin başında geliyoruz Ayrıca Kulübümüz U14-U15U16U17U18 kategorilerinde Konya Şampiyonu olurken U13 kategorisinde Konyaspor’un ardından ikincilik elde etti. .” diye konuştu.

Spor Okullarında Faaliyetler Sürüyor

Selçuklu Belediyespor Kulübü Spor Okullarından faaliyetlerin sürdüğünü ifade eden Tezcan; “Çocuklar 5 yaşında itibran sporla tanışıyor. 15 yaşına kadar spor okullarında eğitim alan öğrencilerden başarılı bulunanlar antrenörlerin raporları doğrultusunda lisans çıkartılarak Selçuklu Belediyespor Kulübü lisnaslı sporcusu oluyor. Yaz ve kış olmak üzere iki dönemden oluşan Selçuklu Belediyespor Kulübü Spor Okullarında çalışmalar yıl boyu devam ediyor. Şu an devam eden Yaz Spor Okullarımızda 15 farklı branşta 13.013 öğrencimiz 55 spor salonumuzda 175 antrenörümüzün gözetiminde spor okulları eğitimlerini gerçekleştiriyor. Avrupa ve Dğnya Şampiyonlarında derece elde eden bir çok sporcumuz Selçuklu spor okullarından yetişmiştir. Spor Okullarında geçtiğimiz 2023 yılında toplam 25 bin 736 öğrenci sporla buluştu” ifadelerini kullandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya’nın Sesi Gazetesi Genel Müdürü İbrahim Çiçekçi, Selçuklu Belediyespor Kulübünün başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini, elde edilen başarıların tüm şehri gururlandırdığını ifade ederek başarılarının devamını diledi.