Konya'da altyapı basketbolu çözüm bekliyor

Konya'da altyapı basketbolu çözüm bekliyor
Meram bölgesinde yer alan okul spor salonlarında faaliyet gösteren basketbol kulüpleri, Bakanlık genelgesi gerekçe gösterilerek salonlardan çıkarıldı. Kulüplerin bünyesindeki çok sayıda geç basketbolcu ortada kalırken, yetkililerin konuya çözüm bulması is

Meram bölgesinde yer alan okul spor salonlarında faaliyet gösteren basketbol kulüpleri, Bakanlık genelgesi gerekçe gösterilerek salonlardan çıkarıldı. Kulüplerin bünyesindeki çok sayıda geç basketbolcu ortada kalırken, yetkililerin konuya çözüm bulması isteniyor.

Konya basketbolu altyapısında salon krizi yaşanıyor. Meram’da yer alan çok sayıda okulun spor salonunda çalışmalarını sürdüren kulüpler, Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi gerekçe gösterilerek salonlardan çıkarıldı. Salonlara giden antrenör ve sporcular, kapıda kaldı. Bazı salonların anahtarlarının değiştirildiği de gözlendi. Çok sayıda altyapı kulübü, antrenman yapılamaması nedeniyle kapanma aşamasına geldi. Yaklaşık iki bin basketbolcu mağdur olurken, yetkililerin konuya çözüm bulması isteniyor. 


Konya Basketbol İl Temsilcisi Galip Bekmezci, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Büyük bir sorun yaşadıklarını belirten Bekmezci, “Geçen yıl yayımlanan yazı ile başladı bu sıkıntımız. Okul salonlarının kiraya verilmemesi ve kulüp takımlarının salonları boşaltılması hususunda. Konya’daki basketbol kulüplerimiz sıkıntılı bir süreçte. Çocukların spor okulu ve kulüp antrenmanları yapılamıyor. Salonların boşaltılması yönünde talimat var. Kulüplerimiz de salonları boşaltmak zorunda kaldı. Velilerimizi hesaba katarsak mağduriyet binleri buluyor. 8 takımın tüm yaş kategorilerinde yüzlerce sporcusu var. Farklı noktalardan da uygun salonlar tahsis edilebilir. Çok üzülüyoruz. Belli bir ücretle kiralanıyor salonlar. Salonlara evleri gibi bakıyorlar, buna kefilim. Salonların anahtarları değiştirildi, içeride malzemeler kaldı” dedi.

ÇÖZÜM BEKLİYORUZ
Bekmezci, yetkililerden konu hakkında destek isteyerek, “Çabalarımız şu ana kadar sonuç vermedi. 8 kulübümüz var Meram’da okul sporlarında antrenman yapan. Herkes görüştü ama maalesef olumlu bir cevap alınamadı. Salonlarda spor yapan çocuklarımızın iyi bir birey olma, kötü alışkanlardan uzak durması adına spor yapmalarını çok önemsiyoruz. Yarının gençlerine daha güzel ortamlar hazırlamak ve Konya basketboluna da oyuncu kazandırmayı hedefliyoruz. Bu noktada Sayın Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Milletvekillerimizin ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün devreye girerek bu sorunu çözeceğini umut ediyoruz. Tek isteğimiz çocukların spor yapmasıdır. Spor Bakanlığımızın gençliğe ve spora önemli yatırımlar yaparken, tesisleşmede adımlar atılırken yaşanan bu durum bizleri üzmüştür” diye konuştu. 
Sorunun çözülmemesi durumunda Konya basketbolunun büyük darbe alınacağını sözlerine ekleyen İl Temsilcisi Galip Bekmezci, “Geçen sezon derece yapan takımımız şuan antrenman yapamıyor. Bu çocuklara Konya dışından çok sayıda kulüpten teklif de geliyor. Konya basketbolu ve şehirdeki altyapı organizasyonu tamamen biter. Oynayacak salonu olan 4 takım kalacak. Süper Lig’e takımımız çıkmışken altyapıda bu sorunun yaşanması Konya basketboluna büyük darbe vurur. Sadece basketbol değil diğer spor dallarına da olumsuz etki yapacak” ifadelerini kullandı.