Konya Büyükşehir Belediyespor'un grubu belli oldu

Konya Büyükşehir Belediyespor'un grubu belli oldu
Konya Büyükşehir Belediyespor’un da mücadele ettiği Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde (TB2L) 2023-2024 sezonu kura çekimi gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyespor’un da mücadele ettiği Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde (TB2L) 2023-2024 sezonu kura çekimi gerçekleştirildi. Sarı-siyahlı ekip, B Grubu’nda yer alacak

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) YouTube kanalından da canlı yayınlanan kura çekimine; TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı, TBF Yöneticileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

16 farklı şehirden 32 takımın mücadele edeceği TB2L’de 2023-2024 sezonunda 4 farklı grupta oynanacak. Müsabakalar 3-6 Kasım tarihinde başlayacak ve 1-4 Mart 2024 tarihinde tamamlanacak. Play-off müsabaka programı daha sonra ilan edilecek.

Büyükşehir B Grubu'nda

Konya’yı temsil eden Konya Büyükşehir Belediyespor, B Grubu’nda boy gösterecek. Geçtiğimiz sezonun normal sezonu 3.sırada bitiren sarı-siyahlı ekip, son 16 turuna kadar yükselme başarısı göstermişti. Büyükşehir, iç saha maçlarını yine Konya Teknik Üniversitesi Spor Salonu'nda oynayacak.
Sezon sonunda ilk 2’de bitiren takımlar son 16 Turuna adını yazdıracak. Puan cetvelinde 3. ve 6. sırada yer alan takımlar play-off mücadelesi verecek. Gruplarda normal sezonu son 2 sırada tamamlayan takımlar ise play-out oynayacak. 2.Lig’de bu sezon 4 takım bir alt lige düşecek.

Son 16 turu, çeyrek final ve yarı final serileri 3 maç üzerinden oynanacak. 2 maç kazanan takımlar yarı final maçlarına çıkacak. Finale çıkan iki ekip ise Basketbol 1. Ligi'ne yükselecek.

TB2L’de Gruplar şöyle:

A GRUBU: İstanbul Efendileri, Net Değerleme, Ege Üniversitesi Daçka, Yalova Acarspor, İlkler Şehri Uşak, Pizza Bulls cedi osman Basket, İstanbul Anka, Adana Sertaş

B GRUBU: Konya BŞB, Teşvikiye, İstanbul Basket, Karamürsel, Orhangazi, Bersa, Çözüm Ankara Kolejji, Akhisar Belediye

C GRUBU: High Touch, Rino Seramik, Nazilli Belediyesi, Çorlu Belediyesi, Gemlik Basketbol, Üsküdar Belediyesi, Effe Haznedar, Aykanat

D GRUBU: Beylikdüzü Basketbol, Sakarya BŞB, Eskişehir Birey, Ayos Spor, İBB, Etimesgut Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Vefa

Kaynak:Konya'nın Sesi