Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu
Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında MKE Ankaragücü ile Başakşehir Eryaman Stadyumunda karşı karşıya geldi. İstanbul'da oynanan ilk karşılaşmayı Başakşehir 1-0 kazanmıştı ve bu avantaj ile sahaya çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Ankaragücü 11.dakikada Ali Sowe'un attığı golle öne geçti ve ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Başakşehir ikinci yarıda 61.dakikada Serdar Gürler'in attığı golle maça dengeyi getirdi.

Bu golün ardından baskısını arttıran Ankaragücü 89. dakikada Tasos'un attığı golle 2-1 öne geçti. Toplam skorda 2-2'lik eşitlik olduğundan dolayı karşılaşma uzatmalara gitti.

96.dakikada Ankaragüçlü Nihad Mujakic tac atışı kararından dolayı hakem Ali Şansalan'a itiraz etti ve sarı kart gördü. İtirazlarına devam eden Mujakic ikinci sarı kartı gördü ve ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve sarı-lacivertliler 10 kişi kaldı.

Maçın ilk uzatma dakikası 2-1 Ankaragücü'nün üstünlüğü ile bitti.

10 kişilik rakibi karşısında baskını arttıran Başakşehir 111. dakikada Keny'nin attığı golle maça 2-2'lik skoru getirdi. Karşılaşma bu skorla sona erdi. Toplam skorda 2-3 önde olan Başakşehir adını finale yazdırdı ve Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Başakşehir ile Fenerbahçe 11 Haziran Pazar günü saat 20.45'te Izmir Gürsel Aksel Stadyumunda kupayı kazanmak için kozlarını paylaşacak.