Dünya Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası Yarın Başlıyor

Dünya Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası Yarın Başlıyor
26-30 Ekim 2022 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek ve 106 milletten bin 895 sporcunun katılacağı ‘Dünya Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası’nın tanıtım programı Dedeman Otel’de gerçekleşti.

26-30 Ekim 2022 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek ve 106 milletten bin 895 sporcunun katılacağı ‘Dünya Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası’nın tanıtım programı Dedeman Otel’de gerçekleşti.

Konya olarak bizler hazırız

Tanıtım programında konuşan Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Başkanı Abdurrahman Şahin, büyük turnuvaya ev sahipliği yapmanın sevincini yaşadığını belirtirken, “Konya’da düzenlediğimiz 5. İslami Dayanışma oyunlarının ardından, yine büyük bir dünya şampiyonasına daha ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu şampiyona vesilesiyle şehrimize gelen Dünya Karate Federasyonu (WKF) Başkanı nezdinde tüm ülkelerin federasyon yetkililerine, 106 ülkeden Bin 800’ü aşkın sporcu kafilelerine hoş geldiniz demek istiyorum” dedi. Özellikle Avrupa ve Dünya Şampiyonalarının uluslararası komitelerce ülkelere verilmesi, verilen büyük bir mücadelenin sonunda gerçekleştiğini söyleyen Şahin; “Dünya Ümit Genç U-21 Karete Şampiyonasını” birkaç yıl süren büyük bir mücadelenin sonucu olarak ülkemize ve şehrimize kazandırdığımız bir şampiyonadır. Bildiğiniz üzere Konya’mız 2022 yılı İslam Ülkeleri Spor Başkenti, 2023 yılında da Dünya Spor Başkenti unvanıyla tarihteki yerini almıştır. Bu unvanın gereği olarak bizler de şampiyonaların başarılı geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca şampiyonanın geniş kitlelere yayılmasında büyük emek veren siz basın mensuplarına, katkı ve desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Herkesi birbirinden güzel mücadeleleri izlemek için ‘Karatay Spor Kongre Merkezi’ salonumuza davet ediyorum. Bu büyük şampiyona için bizler hazırız, Konya hazır” diye ekledi.

Gerçek bir dünya şampiyonasıdır

Programda, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz’da konuştu. Şampiyonanın 2022 yılı içerisinde Türkiye’de düzenlenen uluslararası seviyede 4. büyük turnuva olduğunu vurgulayan Uğuz; “Biliyorsunuz Gaziantep’te başladığımız, yine Konya’da düzenlediğimiz İslami Dayanışma Oyunları, Kocaeli’nde dünya şampiyonası boyutunda büyük bir organizasyon ve şimdi de karatenin en büyük organizasyonu. Her ne kadar genç kategorilerinde olsa da, bu şampiyona karate sporunun dünyadaki en büyük organizasyonudur. Sayın müdürümüzün de dediği gibi; 106 ülkeden yüzlerce sporcunun olduğu gerçek anlamda bir dünya şampiyonasıdır” dedi.

Destekleri için herkese teşekkürler

WKF Başkanı Antonio Espinos’da gerçekleştirilen programda söz aldı. Espinos, Konya’da olmaktan çok mutlu olduğunu ve daha önce de Konya’ya geldiğini belirtirken, “Bu Konya’ya üçüncü gelişim. Ağustos’ta İslami Dayanışma Oyunları için Konya’daydım. Bölgesel ve şehir otoriteleriyle görüşme fırsatı buldum. Gerçekten destekleri için onlara çok teşekkür ediyorum. İki gündür buradayım ve verilen emekleri takdir ediyorum. 100’den fazla ülkeden neredeyse 2 bin atlet, yüzlerce koç, farklı kara parçalarından, çeşitli kıtalardan insanlar burada. Karatenin evrenselliğini gerçekten gösteriyorlar. Maçların başlamasını dört gözle bekliyorum” diye konuştu. GÖKHAN ORAL