Djokovic ve Alcaraz Wimbledon'da şampiyonluk için korta çıkıyor

Djokovic ve Alcaraz Wimbledon'da şampiyonluk için korta çıkıyor
Carlos Alcaraz ve Novak Djokovic geçen yılın ardından bir kez daha Wimbledon finalinde kozlarını paylaşacak.

Bir tarafta tenisin gelmiş geçmiş en güçlü isimlerinden Novak Djokovic... Diğer tarafta kortlarda fırtınalar estiren Carlos Alcaraz...

Ve tarih bu iki isim için tekerrür etti. İki tenisçi, geçen yıl olduğu gibi Wimbledon finalinde yine karşı karşıya gelecek.

Alcaraz, Wimbledon'da ünvanını koruyacak mı?

Alcaraz 2023'te hafızalardan silinmeyecek bir başarıya imza attı. 21 yaşındaki tenisçi, formunun zirvesindeki Djokovic'i bir Grand Slam finalinde; üstelik "yenilemez" denilen yerde alt etti.

Carlos Alcaraz

İspanyol tenisçi, beş setlik finali kazanarak Sırp raketin çim hegomonyasına da son verdi. Bu başarısı ile dikkatleri üzerine çeken Carlos Alcaraz, bu sezona da muhteşem bir giriş yaptı.

Dünya 3 numarası, çocukluğundan beri hayalini kurduğu Roland Garros'ta zirveye çıktı. 2022 Amerika Açık ve 2023 Wimbledon'dan sonra bu şampiyonluk, bir ilki de beraberinde getirdi.

İspanyol tenisçi, tarihte 3 farklı zeminde grand slam zaferi yaşayan en genç oyuncu oldu.

Djokovic, Alcaraz'dan rövanşı alacak mı?

Novak Djokovic ise geçen yıl Wimbledon'da kupayı genç rakibine kaptırsa da 2023 sezonunu rüya gibi geçirdi. 4 Grand Slam'den 3'ünü kazandı... 24'üncü grand slam zaferine ulaştığı Amerika Açık'ta rekorunu geliştirdi...

Novak Djokovic

Geçen sezonu domine eden Sırp efsane, bu yıl grand slamlerde henüz kupa sevinci yaşamadı.

Djokovic, hem geçen yılın rövanşını Carlos Alcaraz'dan almak, hem de kupayı Londra'da yeniden kaldırmak için korta çıkacak.

Merkez kortta o büyülü anı kim yaşayacak? Carlos Alcaraz Wimbledon şampiyonluğunu koruyan açık dönemdeki 9'uncu tenisçi olabilecek mi? Yoksa Novak Djokovic, All England Club'ta 8'inci kez kupaya mı uzanacak?

Finalin adı Alcaraz - Djokovic olunca nefesler tutuldu. İkilinin müthiş düellosu TRT SPOR Yıldız ekranlarından tenisseverlerle buluşacak. (TRT SPOR)

Kaynak:Haber Merkezi