BAL'da tatsız hafta! Sarayönü ve Akşehir puan kaybetti, Ömeranlı kazandı

BAL'da tatsız hafta! Sarayönü ve Akşehir puan kaybetti, Ömeranlı kazandı
 Muhabir
Bölgesel Amatör Lig 7.Grup’ta mücadele eden Konya temsilcileri 18.hafta maçlarını tamamladı. 3.Lig hesapları yapan Konya ekipleri zirve yarışında ağır yara aldı.

Bölgesel Amatör Lig 7.Grup’ta mücadele eden Konya temsilcileri 18.hafta maçlarını tamamladı. 3.Lig hesapları yapan Konya ekipleri zirve yarışında ağır yara aldı.

Akşehir yarıştan koptu

Bölgesel Amatör Lig'de Akşehirspor, şampiyonluğu büyük ölçüde netleştirecek maçta geçtiğimiz hafta Niğde Belediyespor'a mağlup olmuş ve liderlik tahtından inmişti. Akşehir, 18.haftada evinde İmamoğlu Belediyespor'a 2-1 mağlup olarak zirve yarışından büyük ölçüde havlu attı. İmamoğlu’nun gollerini 65’te Cihan Ak, 83’te ise Vedat Bulut attı. Akşehir’in tek golünü ise 77’de Hakan Salgırboyu kaydetti. Bu sonuçla 37 puanda haftayı kapatan kırmızı-beyazlılar büyük bir yara aldı. Temsilcimiz 19.haftada deplasmanda Adana 5 Ocak ile karşılaşacak.

Sarayönü puanı 90+6’da kurtardı

Sarayönü Belediyespor, Ceyhanspor deplasmanında 1 puanı 90+6’da kurtardı. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada ev sahibi ekip 55’te Taner Kaçıran ile 1-0 öne geçti. Sarayönü ise uzatma dakikalarında Berkay ile eşitliği buldu. 4 maçlık galibiyet serisi sona eren Sarayönü 38 puanda zirve yarışında büyük yara aldı. Temsilcimiz gelecek hafta evinde Anamur Belediyespor’u konuk edecek. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmanın ardından kavga çıkmış ve Sarayönüsporlu oyuncular darp edilmişti. Pazar günü oynanacak karşılaşmada büyük güvenlik önemlerinin alınması bekleniyor.

Ömeranlı 4 maç sonra kazandı

Grupta 4 maçtır galip gelemeyen Fuzul Ömeranlıspor evinde konuk ettiği Adana 5 Ocak FK’yı Ali Kireş, Yunus Kireş, Emir Kaya ve Tarık Ergut’un golleriyle 4-1 mağlup ederek uzun zaman sonra 3 puan kazandı. Puanını 30 yapan Ömeranlı, Akşehirspor’un kaybettiği haftada aradaki farkı 7’ye indirdi. Ligde tutunmak için il takımları arasındaki sıralama hayati önem taşıyor. Kulu ekibi gelecek hafta deplasmanda Erdemli Beledispor'a konuk olacak.

Niğde’nin keyfi yerinde

Ligin en forma ve lider takımı olan Niğde Belediyespor ise deplasmanda karşılaştığı Homurlu 1951’i Hakan Çatar ve Emre Çakıtaş’ın golleriyle 2-0 mağlup ederek puanını 43 yaptı. Sarayönü ve Akşehir’in puan kaybettiği haftada zirvedeki farkı açan İç Anadolu temsilcisi rahat bir nefes aldı. Niğde ekibi gelecek hafta ligin güçsüz ekiplerinden Karaman GGS’ye konuk olacak.