Başkan Pekyatırmacı Duyurdu! Sille'de neler oluyor?

Başkan Pekyatırmacı Duyurdu! Sille'de neler oluyor?
Sille Mahallesine kazandırılacak olan yeni düzenlemelerin açılışı yapıldı. İşte detaylar...

Selçuklu Belediyesi tarafından Sille Mahallesine Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi projeleri kazandırılarak daha konforlu bir alan sağlanacak.

Yapılacak olan yeniliklerin temeli Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Konya Protokolü'nün katılımlarıyla gerçekleşti.

SİLLE'YE DEV YATIRIM!

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Sille Konya'nın en eski yerleşim yeri adeta açık hava müzesi ve Konya'nın en değerli hazinesidir.

Sille için kelimeler sözler yetmez. Anadolu topraklarının bize bıraktığı izleri Sille de bulmak mümkün. Ancak Sille'nin en önemli tarihi zamanlarından biri Selçuklu dönemidir. Osmanlı döneminde ilk zengin edebiyat unsurları ile zirveye ulaşan ulaşan merkez olmuştur.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de önemini hala korumaktadır. Selçuklu Belediyesi olarak Sille için uzun yıllardır kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 2019 yılından bu yana Sille'de yeni bir çalışma sürecini başlatmış bulunuyoruz. Sille'de yok olan tarihi dokuların yeniden inşası ve Sille'yi yeniden ayaklandırmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Sille'de başlattığımız Sille Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi kapsamında 35 adet konut 9 adet sosyal ve kültürel donatı 1 adet Belediye hizmet binası 1 adet sağlık tesisi 1 adet trafo ve 200 araç kapasiteli kapalı otopark ve yeşil alan çalışmasından aldı toplamda 250 milyon değerinde bir maliyet gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.

•Gizem Başar- Banu Çiçekçi

Kaynak:Konya'nın Sesi