Yıllarca sağlıksız diye yedirmediler! Asıl gerçek ortaya çıktı!

Günlük hayatta bazı besinleri sağlığımızı ve kilomuzu düşünerek tüketmek istemeyiz. Ancak yağlar konusunda biraz yanılmış olabiliriz. İşte detaylar...
MEĞERSE YAĞ DÜŞMAN DEĞİL DOSTMUŞ
Karatay, kalori hesaplamalarının eski bilgilerle geçerliliğini yitirdiğini vurgulayarak, "Ekmek, pirinç, patates, makarna, baklava, börek, şekerli çay, meyve şekeri ve gazlı içecekler gibi yiyecekler, kan şekerini yükseltir ve bunlar vücut için zararlıdır. Vücut, bu zehrin uzun süre kalmaması için insülin hormonu salgılar. Yağ ise sizi acıkmanıza neden olmaz; aksine uzun süreli sağlıklı bir enerji kaynağı sağlar" dedi.
Ayrıca şeker hastalığına da değinen Karatay, "Şeker hastalığı genetik değildir, aşırı şeker tüketiminin bir sonucudur. Aynı ailede hastalığın görülmesi, genellikle aile içindeki beslenme alışkanlıklarının benzerliğinden kaynaklanır" ifadelerini kullandı.
İnsülin direncinin genellikle tip 2 diyabetin öncüsü olduğuna dikkat çeken Karatay, insülinin yeterince üretilememesi veya etkili bir şekilde kullanılamaması durumunun bu hastalığı tetiklediğini belirtti. İnsülin direncinin obezite, hareketsizlik, genetik faktörler ve yaş gibi çeşitli etmenlerle ilişkilendirildiğini vurguladı.
İnsülin direncinin belirtileri arasında yorgunluk, sürekli açlık ve aşırı susuzluk gibi sorunlar bulunur. Bu durum, karın bölgesinde yağ birikimi ve hipertansiyon riskini artırabilir. Karatay, Adana kebabı hakkında sorulan bir soruya, "Adana kebap memleketi ve çok lezzetli. İstediğiniz kadar kebap yiyebilirsiniz, ancak yanında ekmek veya bulgur pilavı tüketmemeniz gerekiyor" şeklinde yanıt verdi.
TUBA KAYA