Bel bölgesindeki yağları cayır cayır yakan 5 besin!

Bel bölgesindeki yağları cayır cayır yakan 5 besin!
 Muhabir
Besinler listesinden bazıları kilo kontrolü sağlar. Bağırsakları harekete geçiren besinler metabolizmayı hızlandırıyor. Peki hangi besinler zayıflatıyor? İşte yanıtı...

Kan şekerini kontrol altında tutan tüm besinler kilo vermeyi destekler. Peki zayıflatan besinler hangileri? Uzmanların önerdiği besinler hangileri?

1- SOMON

Somon, protein ve sağlıklı yağlar bakımından zengin bir balıktır ve bu özellikleri sayesinde kilo verme sürecinizi destekler. Somonun vücuttaki yağ oranını azaltma konusundaki etkileri oldukça güçlüdür. Uzman Diyetisyen Amy Goodson, somonun iltihapları azaltıcı özellikleri nedeniyle yağ metabolizmasını olumlu bir şekilde etkileyebileceğini ve yağ yakımını hızlandırabileceğini ifade ediyor. Ayrıca, Hindawi adlı bir dergide yayınlanan bir araştırma, somonda bulunan omega-3 yağ asitlerinin metabolizma hızını artırarak, dinlenme anında bile daha fazla yağ yakmanızı destekleyebileceğini göstermiştir.

2- ŞİLİ BİBERİ

Şili biberi, yemeklere lezzet katmanın ötesinde, içeriğinde bulunan "kapsaisin" adlı madde sayesinde kilo verme sürecinizi kolaylaştırır. Uzman Diyetisyen Amy Goodson, bu biberin içindeki kapsaisin maddesinin, vücutta "termojenez" olarak bilinen ısı üretim sürecini harekete geçirerek metabolizmayı hızlandırabileceğini belirtiyor. Düzenli olarak tüketildiğinde, şili biberi yağ yakma sürecini hızlandırma potansiyeline sahiptir.

3- TARÇIN

Yulaf ezmesi veya sütünüzü tatlandırmak için kullanabileceğiniz son derece pratik bir malzeme olan tarçın, kan şekeri kontrolü ile yağ yakımını arttırır. Tarçın, insülin duyarlılığını artırarak kan şekerini düzenleme potansiyeline sahiptir. Bu düzenli kan şekeri seviyeleri, iştah kontrolünü sağlayarak aşırı yeme eğilimini azaltır ve fazla kalori alımını engeller. Ayrıca, 2012 yılında Journal of Nutritional Science and Vitaminology dergisinde yayınlanan bir çalışma, tarçındaki "sinnamaldehit" adlı bileşiğin karın bölgesindeki yağları azaltabileceğini göstermiştir.

4- SİYAH FASULYE

Eğer siyah fasulyeyi düzenli olarak tüketmiyorsanız, bu besin yeni bir favori alternatifiniz olabilir. Yüksek lif ve protein içeriği sayesinde siyah fasulye, vücut yağını azaltmanız için etkili bir yol olabilir. Obesity adlı dergide yayınlanan bir çalışma, günlük lif alımını beş yıl boyunca artırmanın bel çevresinde neredeyse %4'lük bir azalma ile ilişkili olduğunu gösterdi.

5- TAVUK

Yüksek protein içeriğiyle dikkat çeken tavuk, yağ yakımını destekleyen bir alternatif olarak öne çıkıyor. Protein bakımından zengin olan tavuk, tokluk hissini artırırken aynı zamanda sindirimi hızlandırarak vücudu daha fazla enerji harcamaya teşvik ediyor. Beslenme Uzmanı Trista Best'e göre, yağsız proteinlerin "termik etkisi" yüksektir, yani vücut bu tür proteinleri sindirmek için daha fazla enerji harcar. Bu da yağ kaybını teşvik eden etkili bir faktördür.