Konya’da sıfır otoda yeni tuzak! Fazladan ödeme yapana ayrıcalık tanınıyor!

Konya’da sıfır otoda yeni tuzak! Fazladan ödeme yapana ayrıcalık tanınıyor!
Sıfır araç piyasasında uzun süredir devam eden arz sıkıntısından dolayı kriz büyümeye devam ediyor. Son olarak Konya’da bunu fırsata dönüştüren bazı sıfır araç bayilerinin önden fazla ödeme yapan kişilere öncelik tanıdığı öğrenildi

Sıfır araç piyasasında uzun süredir devam eden arz sıkıntısından dolayı kriz büyümeye devam ediyor. Son olarak Konya’da bunu fırsata dönüştüren bazı sıfır araç bayilerinin önden fazla ödeme yapan kişilere öncelik tanıdığı öğrenildi.

Sıfır araç piyasasında gündem uzun süredir soğumuyor. Sıfır araç tedarikinde sıkıntılar yaşanması, ardından bazı bayilerin araç stoklama yaparak satışı durdurması derken sıfır araç krizi büyümeye devam ediyor.

1.jpg

Son olarak Konya’da bazı araç bayilerinin tuhaf gerekçeler öne sürerek ekstra para aldıkları ve bu müşterilerine öncelik tanıdıkları bilgisine ulaşıldı.

Bu durum o kadar sistemleşti ki bazı bayiler araç fiyatlarının yüzde yirmisi kadar elden fatura tutarı harici para talep ediyorlar.

2.jpg

Konya Oto Galericiler ve Lastikçiler Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, vergi kaçırarak yapılan bu ödemenin tamamen karaborsacılık olduğunu ifade etti.

AKSESUAR ADI ALTINDA FATURALANDIRIYORLAR

Acıbadem Konyalı vatandaşları bu duruma dur demeleri için uyardı:

“Bayiler araç satmıyor ve gelen bütün talepleri sıraya alıyorlar. Bunun yanında istediklerine istedikleri fiyattan satıyorlar. Distribütörlerin internet ortamında belirttiği fiyatların bayii satışları ile hiç bir alakası yok maalesef!

3.jpg

Bu durum o kadar normalleşti ki araç fiyatlarının yüzde yirmisi kadar elden fatura tutarı harici para talep ediyorlar. Bu paralar banka üzerinden değil direkt elden alınıyor. Yani ÖTV’si KDV’si yani vergisi yok. Devletimizden adeta vergi kaçırarak haksız kazanç sağlıyorlar.”

DUR DENİLMESİ GEREKİYOR!

Arada mağdur olanın vatandaşlar olduğunu söyleyen Acıbadem, “Bazı araç bayileri bunu aksesuar adı altında faturalandırıyor. Araç almaya gittiğinizde aksesuar almak istemiyorum gibi bir talebiniz olamıyor. Vatandaşlarda araç alabildiğine dua edip ses çıkarmıyor.

4.jpg

Fakat bu duruma bir dur denilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızı bu konuda hassas olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. •Gülşen Çopur

Kaynak:Konya'nın Sesi