Egea’nın saltanatı bitti, Togg ikinci sıraya yerleşti! İşte en çok satanlar…

Egea’nın saltanatı bitti, Togg ikinci sıraya yerleşti! İşte en çok satanlar…
 İnternet Editörü
Mayıs ayında en çok satılan araçlar belli oldu. Buna göre, 2024 yılına lider başlayan ve tahtı sarsılmayan Egea Sedan mayıs ayında şaşırttı. İşte sıralamanın tüm otomobilleri…

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) mayıs ayında Türkiye’de en çok satılan sıfır otomobil modellerini açıkladı. Veriler mayısta şaşırtıcı sonuçlara sahne oldu.

Buna göre, Türkiye’de 2024’ün mayıs ayında 80 bin 260 adet sıfır otomobil ve 20 bin 45 hafif ticari araç satışı gerçekleşti.

Böylece yılın ilk beş ayında toplam pazar yüzde 6,0 oranında artarak 471 bin 743 adet olarak gerçekleşti.

MAYIS AYININ EN ÇOK SATILANI CLİO

ODMD tarafından yayınlanan en çok satan araçlar listesinde mayıs ayının en çok satılan otomobili Renault Clio olurken, ikinci sırayı Togg T10X aldı. Onları üçüncü sırada Renault Megan Sedan takip etti.

İlk üç sırada yer alan otomobillerden, Renault Clio’nun toplam 4 bin 661 adet, Togg T10X’in 4 bin 140 adet, Renault Megan Sedan’ın ise 3 bin 374 adet satıldığı belirlendi.

EGEA’NIN SALTANATI BİTİYOR MU?

Gazeteci Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özpeynirci, “Egea saltanatı bitiyor mu? Mayıs ayında en çok satılan otomobillere baktığımızda, Egea'nın 5. sıraya düştüğünü, Clio'nun zirveye çıktığını görüyoruz. Togg T10X'in ikinci sırada yer aldığı listede, Chery Tiggo 8 ise dördüncü sırada.

Kampanya ve indirimlerin, iskontoların etkisi büyük. Kuşkusuz Egea'nın kaybı aylık, tahtını yeniden alacaktır” ifadelerini kullandı.

Listenin ilk 15 otomobili ise şu şekilde sıralandı:

1. Renault Clio

2. Togg T10X

3. Renault Megan Sedan

4. Chery Tiggo 8 Pro

5. Fiat Egea Sedan

6. Toyota Corolla

7. Volkswagen Taigo

8. Honda City

9. Volkswagen Polo

10. Hyundai i20

11. Dacia Duster

12. Chery Tiggo 8 Pro

13. Mg Hs

14. Skoda Kamiq

15. Peugeot 3008

oto.jpg

Kaynak:Konya'nın Sesi