Nesrin Erkan Sabuncu

Nesrin Erkan Sabuncu

Konya’nın İncisi Beyşehir, Beyşehir’in İncisi Nilüfer

  Beylerbeyliği BEYŞEHİR; beylerin şehri!

       Geçtiğimiz cumartesi SELÇUKYA’ dan bazı dostlarla ekip başı Adnan Arı eşliğinde bir Beyşehir turu yapalım dedik ve çıktık yola. Yeşil Konya’mızın her ilçesi ayrı bir güzel ve her birinde tarih kokan camiler, türbeler, anıtlar var.

       Beyşehir’ e giderken yol boyunca uzanan başak tarlaları; yeşilin, sarının tonları, hepsi hepsi sanki bir ressamın fırçasından çıkmış birer tablo gibi uzanıyor alabildiğince.

       Yolda ilk durağımız arkadaşımız Saliha Değirmenci Yavaş’ın köyü olan Yenidoğan’da Ulu Koru ’idi. Bizi görkemli bir şekilde karşılayıp ağırlayan Yender Dernek Başkanı Cafer Çelik beyefendi ve yöremiz insanları mis gibi gözlemelerle, saç börekleriyle bizleri doyurup, yorgun gönüllerimizi dinlendiren ablalarımıza şükranlarımız sonsuz.

       Yine yollara koyulduk. Bu kez durağımız Tarihi Eşrefoğlu Camii’ idi. Kelimenin tam anlamıyla bir sanat eseriydi camii! Eşrefoğlu Beyliği zamanından beri semaya yükselen bu görkemli camii minaresiyle, içinin çinileriyle görülmeye değer bir ibadethaneydi.

       Camii çıkışından sonra tarihi taş köprüden geçtik ve sağda, solda Beyşehir’ e özgü evlerle bezenmiş musalla mahallesinden yola devam ettik.

       Bu gezimizin ayrı bir güzelliği ve özelliği de ilahi sanatçımız Yasin Konevi’nin bizlerle birlikte olması ve yolculuk boyunca bizlere muhteşem bir ilahi konseri vermesiydi. Bu herkese nasip olmayan özel bir konserdi. Kendisine de ayrıca çok çok teşekkürler.

       İlahiler eşliğinde yola devam ederken asıl gezinin amacı olan nilüferlerle kucaklaşmanın zamanı geldi. Göle ulaştık ve sandala bindik, tur başladı.

       Aman Allah’ım! O’da ne? Gölün üzerinde nazlı b ir genç kız edasıyla serpilmiş Nilüferler adeta kucak açmış bizi bekliyor. Tam bir doğa harikası. Yaprağıyla, çiçeğiyle anlatılmaz, yaşanır, yaşanması görülmesi gerekir. Görülmeye değer eşsiz bir güzellikteydi.

       Beyşehir’ i özlemişim!

       Yıllar öncesinde bir genç kızken o zamanlar Beyşehir’e bağlı Hüyük’te görev yapmıştım. O zamandan bu zamana çok şey değişmiş ve gelişmiş Beyşehir de.

       Bunda Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır Beyefendi’nin katkıları tartışılmaz kuşkusuz. Emeği çok elbette.

       TEŞEKKÜRLER ADİL BAŞKAN!

 

 

 

       Nilüferleri seyrederken gün batımına da yakalandık orada. Beyşehir ‘de gün batımı da ayrı bir güzel. Orada olmak, yaşamak gerekiyor bu güzellikleri.

       Akşamın olmasıyla birlikte düştük yine yollara . Bir güzelliğin sonuna doğru rüyalar aleminden çıkıp evimizin yolunu tuttuk.

       Başka bir gezide başka bir güzellikte buluşmak dileğiyle...

       Kalın sağlıcakla !...

 

 

       “SUDA AÇMIŞ NİLÜFER,

         AÇILIR KATMER KATMER.

         HER GÖNÜLDE BİR AHUZAR...

         AB-U HAYAT BEKLER ! “

 

             NESRİN ERKAN SABUNCU

                    

                              *********

 

 

NİLÜFER

 

Bilmezdim adın duyardım

Sıradan bitki sayardım.

Gördüm , yirmi dört ayardın,

Göze hitapsın Nilüfer !

 

Serilmiş suyun yüzüne

Kökü inmiş ta özüne.

Geniş yaprağın düzüne,

Yüze hitapsın Nilüfer!

 

Sanki kilimdeki desen

Ürkütmemiş sana esen.

Hayret verip nefes kesen,

Öze hitapsın Nilüfer !

 

Yaratmış ya Hak Taala

Süzülüşün öyle ala.

Etmiyorum mübalağa

Söze hitapsın Nilüfer !

 

 

Pelesenk oldun dillere

Düşme ha hoyrat ellere.

Sığdıramam cümlelere,

Bize h itapsın Nilüfer!

 

CENGİZ ÇELİK

TÜM SAN DER

KONYA İL BAŞKANI

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nesrin Erkan Sabuncu Arşivi