Yeşilçam'ın En Sevilen Filmleri

Yeşilçam'ın En Sevilen Filmleri
Bir nesil, Yeşilçam filmlerini izleyerek yetişti. Bu neslin severek izlediği filmleri sizler için derledik.

1- Son Hıçkırık
“Son Hıçkırık” Kenan’ın çok sevdiği karısının ölümüyle yıkılan hayatıyla başlarken, evlat edindiği Nalan’a aşık olduğunu farketmesiyle seyirciyi içine çekiyor. Kenan’ın duygularına yenik düşmesi, Nalan’ın bir başkasına aşık olması ve her ikisinin de kendilerini yavaş yavaş aşkın güçlü kollarına bırakmalarını gözlerimizi ayırmadan izlediğimiz bir yerli film. Aşk ve teslimiyetin her sahnede derinden hissedildiği senaryosunda; kimi zaman, verilen kararların sonuçlarına bakarak yaptıklarımızı sorgulamamızı bize öğretirken, kimi zaman da aşkın en beklemediğimiz anlarda karşımıza çıkabileceğini hatırlatıyor.

2. Senede Bir Gün (Hülya Koçyiğit/Kartal Tibet)

Göz yaşartıcı bir hikaye ile aşkın yakıcılığını anlatan “Senede Bir Gün” filmi, her sene aynı gün ve aynı saatte bir çay bahçesinde buluşan bir çiftin hüzünlü ve doyumsuz birleşmelerini anlatıyor. Çiftin verdikleri geri dönülmez kararın hayatlarını nasıl etkilediğinin muhasebesini yaptıkları sahneler tekrar izlemeye değer. Film, gerçek bir aşkın ömür boyu sürebileceğini ve bazen de kalbinizi paramparça edebileceğini gösteriyor.3. Aşıksın (Hülya Avşar/İbrahim Tatlıses)

Şahit olduğumuz hikaye her ne kadar Türk filmlerinde klasikleşen bir senaryo da olsa, bir zamanların aşık olunan oyuncularının, birbirlerine duyduğu aşkı anlatan bir film “Aşıksın”… Arka planda filme eşlik eden ve en az onun kadar kırılgan ama bir o kadar da gururlu sözlere sahip şarkının, aşk dolu duygusal sahnelerde izleyiciye aşık olma hissi verdiği yadsınamaz bir gerçek…

4. Sultan (Türkan Şoray/Bulut Aras)

Eski aşkların o masum saflığını mumla aradığımız bu günlerde, televizyonda denk geldiğimizde bizi mutlu eden ve arada bir geçmişe dönüp o günlerin büyüsünde kaybolmak isteyenlerin tekrar tekrar izleyebildiği, güzeller güzeli “Sultan”. Türkan Şoray’ın Sultan rolünde devleştiği, replikleri hafızalara kazınan, birçok sahnesinde iç geçirirken aynı zamanda gülümsememizin sebebi olan film; ‘aşka düşmek’ deyişini haklı kılan efsanelerden biri…

5. Tatlı Dillim (Filiz Akın/Tarık Akan)

Sevilen oyuncuların bir arada olduğu ender yapımlardan biri olan “Tatlı Dillim”, eski zamanların romantik komedileri dendiğinde belki de ilk akla geleni… Emine’nin köyde yalnız başına, Ferit’i düşünerek geçirdiği günlerine Selda Bağcan’ın güzel sesinin eşlik ettiği sahnelerde, kim Emine gibi üzülüp hüzünlenmedi ki… Mutlu biten finaliyle, gönlümüzü almayı başaran “Tatlı Dillim”, hafızalardan silinmeyen öyküsüyle izleyenleri hala mest ediyor.