Einstein ve Hawking’i gölgede bırakan o anarşist profesör

Einstein ve Hawking’i gölgede bırakan o anarşist profesör
 İnternet Editörü
Anarşist deha Theodore Kaczynski, IQ sıralamasında Albert Einstein ve Stephen Hawking’i geride bıraktı. FBI’ın (Federal Soruşturma Bürosu) yaklaşık 20 yıl sonra yakalayabildiği profesör Kaczynski, 2023 yılının Haziran ayında, hücresinde ölü bulundu.

Ted Kaczynski ( Theodore Kaczynski) 16 yaşında Harvard Üniversitesine kabul edilmiş, 25 yaşında doktorasını vermiş, Amerika’nın en prestijli üniversitelerinden olan Berkeley’de profesör olmuş anarşist bir dehaydı.

Anti- Endüstriyel hüviyet

Matematik dehası kabul edilen Kaczynski, ilkel bir yaşam tarzı sürdürebilmek amacıyla 1969 yılında akademik kariyerini ve toplumsal hayatı terk etti. 1978 ile 1995 yılları arasında, Birleşik Devletler çapında, modern teknolojiyi geliştirdiğini, doğayı tahrip ettiğini iddia ettiği kişi ve kuruluşlara, toplumdan izole barınağında, kendi teknikleriyle hazırladığı bombalı paketlerle; 3 kişinin ölümüne, 23 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

FBI 20 yıl yakalayamadı, kardeşi deşifre etti

Sanayileşmeye ve endüstri toplumuna karşı çıkan, doğayı hayatın odak noktasına yerleştiren bir anarşizm anlayışını savunan manifesto yayımladı. FBI’ın başlattığı dünyanın en kapsamlı ve maliyetli arama faaliyeti olarak tarihe geçti. FBI, yaklaşık 20 yıl boyunca bir sonuca ulaşamadı. Theodore Kaczynski’nin yakalanmasını sağlayan ise kardeşi oldu. David Kaczynski –Theodore Kaczynski’nin kardeşi- yayımlanan manifestodaki yazı stilinin ve üslubunun ağabeyine ait olduğunu FBI’a bildirmesi sonucunda 1996 yılında yakalandı.

Yaklaşık 20 yıl kaçtıktan sonra 1996’da şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Profesörün şüpheli ölümü

2023 yılının Haziran ayında,81 yaşındaki Theodore Kaczynski, Kuzey Caroline Federal Hapisanesin’deki hücresinde ölü bulundu.

Kaynak:Konya'nın Sesi