Yeni transferler ligde süre bulamadı

Yeni transferler ligde süre bulamadı
Konyaspor’da yaz transfer sezonunda takıma katılan oyuncular Süper Lig’de süre alamadılar.

Konyaspor’da yaz transfer sezonunda takıma katılan oyuncular Süper Lig’de süre alamadılar. Konyaspor’da en fazla süreyi Amir ve Guilherme aldı. Yeni transferler ise süre alma noktasında diğer takım arkadaşlarının gerisinde kaldı.

En çok süre Amir ve Guilherme’den

Konyaspor’da Spor Toto Süper Lig’de ilk 19 hafta boyunca Amir Hadziahmetovic ve Guilherme 1.620 dakika ile en çok süre alan oyuncular olarak ilk sırada yer aldı. Bu ikiliyi takıma yeni katılan oyunculardan 1541 dakikayla Ahmet Oğuz ve 1.510 dakikayla Francisco Calvo takip etti.

Muhammet’ten 1.065 dakikada 5 gol

Konyaspor’un stoperi Adil Demirbağ, 1.404 dakika, Kosovalı sol kanat oyuncusu Zymer Bytyqi 1.374 dakika, Bosna Hersekli kaleci İbrahim Sehic 1.259 dakika ve yerli orta saha oyuncusu Soner Dikmen 1.117 dakika süre aldı. Sezon başında Gaziantep FK’dan takıma katılan Muhammet Demir 1.065 dakika, Polonyalı kanat oyuncusu Konrad Michalak 914 dakika, yine sezon başında transfer edilen Bruno Paz 721 dakika sahada kaldı.

Muric, 454 dakika oynayabildi

Uzun dönen sakatlık yaşayan Endri Çekici 677 dakika, takıma en son katılan Mame Diouf 643 dakika forma şansı buldu. Diouf 643 dakikaya 7 gol sığdırma başarısı gösterdi. Konyaspor’un uzun uğraşlar sonucu bonservis ödeyerek kadrosuna kattığı Robert Muric 454 dakika, takıma Sehic’in ardından ikinci kaleci olarak alınan ve çıktığı son 3 karşılaşmada kalesinde 7 gol gören Erhan Erentürk 360 dakika süre aldı.

Uche ve Kahraman 90 dakikayı zor tamamladı

Konyaspor’da Adil Demirbağ’a alternatif olarak kadroda yer alan Uğurcan Yazgılı 226 dakika, Altınordu’dan takıma katılan Oğulcan Ülgün 230 dakika süre aldı. Konyaspor’da Brezilyalı kanat oyuncusu Amilton 215, sezon başı büyük uğraş verilerek takıma kazandırılan Domagoy Pavicic 138, Skubic’in ayrılığın ardından alınan iki sol bekten biri olan Cebrail Karayel 132, İngiltere Championship’ten takıma katılan Uche İkpeazu 114 ve Calvo’ya alternatif olarak takıma katılan Kahraman Demirtaş 110 dakika süre aldı.

Yasir ligde süre alamadı

Konyaspor’da sezon başı takımda olan ancak sonradan Rus ekibi Krylya Sovetov’a transfer olan Amar Rahmanovic 217 ile Suudi Arabistan takımlarından Khaleej’e kiralanan Sokol Cikalleshi 103 dakika süre aldı. Konyaspor’da yeni transfer Yasir Subaşı ile genç oyuncular; Ahmet Karademir, Mehmet Ali Büyüksayar, Mehmet Erdoğan ve Deniz Ertaş ligde süre alamadı. HALİL YILMAZER