Yavru Kartal ilk maçına çıkıyor

Yavru Kartal ilk maçına çıkıyor
Yoluna 3.Lig’de devam eden 1922 Konyaspor 2022-2023 sezonunu evinde açıyor. Yavru Kartal yarın Selçuk Üniversitesi Stadyumu’nda Karbel Karaköprü Belediyespor’u ağırlayacak.

Karşılaşma 16.30’da başlayacak

Geçen yıl TFF 2.lig’inde 3.Lig’e düşmesinin ardından takımın başına kulüp içinden Çağdaş Çankaya’yı getiren ve yeni bir yapılanmaya giren 1922 Konyaspor TFF 3.lig’de ilk maçına yarın çıkacak. Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı’nda Şanlıurfa temsilcisi Karbel Karaköprü Belediyespor’u ağırlayacak. Saat 16.30’da başlayacak karşılaşmayı Mehmet Günhör yönetecek. Göngör’ün yardımcılıkalrını Ali Vardar ve Mücahit Şentürk yapacak.

Konyaspor’un takım yaşı oldukça genç

3.Lig’deki en genç takımların başında gelen Konyaspor’da En yaşlı oyuncunun yaşı 25. Kadroda kaleciler; Ozan, Oruç, Alirıza Özdemir, Ali Kırmızıtaş, defansta; Yaşar Kavas, Erkan Sasa, Murat Karadeniz, Mehmet Söğüt, Bartu Baladın, Kaan, orta sahada; Hüseyin Biber, Hüseyin Uyanıker, Mücahit Kaya, Seçim Koç, Alperen Eskiçırak, Oğuzhan Uzun, Buğra Çolak, Abdülsamet Kaya, Emre Pehlivan, Ali Karakaya, İzzet Karaboğa, forvette; Batuhan Türk, İsmail Kara ve İsmail Çavuşluk bulunuyor.

Karşılaşmaya hazırız

Yeni bir takım olduklarını ifade eden Çankaya; “Afyon kampındaki maçlarımızda iyi bir oyun sergiledik. Orada çok gol attık aynı zamanda az gol yedik. Ancak son olarak oynadığımız Karaman maçında dört gol yedik. Kalite açısından gerçekten iyi bir takıma karşı oynadık. Karaman’a karşı farklı bir taktik ile oynadık. Savunma ağırlıklı bir oyun oynayalım dedik. İlk yarım saat boyunca gerçekten iyi bir direnç gösterdik. Sonraki devrelerde oyuncu değişiklikleri ile birlikte tabi ister istemez bazı aksaklıklar oldu. Genel olarak baktığım zaman hazırlık maçları bir takımın ölçüsünü ortaya çıkarmaz. Asıl önemli olan ligde nasıl bir performans göstereceğimiz. Önemli olan lige doğru hazırlanmamız. İnanıyorum ki bu doğrultuda iyi çalışmalar gerçekleştirdik” açıklamalarını yaptı.

Oyuncularımız çok iyi hazırlık dönemi geçirdi

1922 Konyaspor Kulübü Başkanı Zahir Renklibay, 4 Eylül Pazar günü oynanacak Karaköprü Belediyespor maçı öncesinde konuştu. Başkan Renklibay şunları söyledi: 1922 Konyaspor olarak lige hazır bir duruma geldik. Oyuncularımız çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Karaköprü Belediyespor maçıyla da lige merhaba diyeceğiz. Önemli olan ilk husus Konya’yı en iyi şekilde temsil etmek. İkinci hedefimiz de Konyaspor’a oyuncu kazandırabilmek. Bunu da başaracağımızı tahmin ediyorum. Geçen sezon Mehmet Ali Büyüksayar ve Adem Eren Kabak’ A takımına kazandırdık. Bu sezon da oraya oyuncu kazandırabilirsek bu takım görevini yerine getirmiş olacak" dedi.

Tek eksiğimiz taraftar

Taraftardan yoksun olduklarını ifade eden Renklibay; "Bizim en büyük eksikliğimiz taraftar desteği. Bu takımın taraftara mutlaka ihtiyacı var. Genç oyuncular taraftarı arkalarında görmek istiyorlar. Biz 15-20 kişiye karşı maalesef mücadele ediyoruz. Bu da bizi çok fazlasıyla üzüyor. Sahanın uzak olması önemli değil. Sonuçta Konyaspor ismi taşıyor. Taraftarımızın bizleri desteklemesini istiyoruz. Bu çocuklar gerçekten çok yetenekli oyuncular” açıklamalarını yaptı. (Halil Yılmazer)