Vaduz'u yakından tanıyalım

Vaduz'u yakından tanıyalım
Arabam.com Konyaspor’un rakibi Vaduz, Lihtenştayn’da lig olmaması nedeniyle İsviçre liginde maçlarına çıkıyor.

Konyaspor'un UEFA Konferans Ligi 3.Ön Eleme Turundaki rakibi Vaduz'u yakından tanıyalım. 

Süper Lig’in bir alt ligi olan İsviçre Challenge Ligi’nde mücadele eden Vaduz, iç saha karşılaşmalarını 6 bin 400 seyirci kapasiteli Rheinpark Stadı’nda oynuyor. Küçük bir bütçesi olan Lihtenştayn ekibi, ligde şu ana kadar çıktığı 3 maçta 2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak henüz kazanamadı.

Başkent ekibinin teknik direktörlüğünü 43 yaşındaki İsviçreli Alessandro Mangiarratti yapıyor. Güncel kadro değeri 5 milyon euro olan kırmızı-beyazlı takımın kadrosunda gurbetçi futbolcu Tunahan Çiçek de yer alıyor. 30 yaşındaki futbolcu, bu sezon 5 gol, 3 asistlik performansla sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Takımın en değerli futbolcuları ise 450 bin euro ile 24 yaşındaki İsviçreli Dario Ulrich ve 22 yaşındaki yine İsviçreli Fabio Fehr olarak dikkati çekiyor.

Her yıl Lihtenştayn ülkesi kategorisinden Avrupa kupalarına katılan Vaduz, daha önce Beşiktaş ile eski adıyla UEFA Kupası’nda 2. eleme turunda eşleşmişti. Beşiktaş, 1-0 ve 5-1’lik skorlarla rakibini elemeyi başarmıştı.

Kırmızı-beyazlı takım, Konferans Ligi 2. eleme turunda ise Slovenya ekibi Koper’i elemişti. İlk maçta Koper’i deplasmanda 1- 0 mağlup eden Vaduz, sahasında oynadığı ve uzatmaya giden mücadelede rakibi ile 1-1 berabere kalarak tur atlamıştı.