Umut Bozok'tan flaş Konyaspor açıklaması

Umut Bozok'tan flaş Konyaspor açıklaması
Devre arası transfer döneminde Konyaspor ile adı geçen ve görüşmeler yapan Trabzonsporlu forvet Umut Bozok süreçle ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Devre arası transfer döneminde Konyaspor ile adı geçen ve görüşmeler yapan Trabzonsporlu forvet Umut Bozok süreçle ilgili flaş açıklamalar yaptı.

L’Equipe'e konuşan Umut Bozok: “Trabzonspor’dan ayrılmak isterdim, ancak bana bu fırsatı vermediler. Önceliğim Avrupa’ya geri dönmek. Avrupa’yı özlüyorum. İngiltere dahil olmak üzere onlarca kulüp ilgileniyordu ama kiralık. Trabzonspor, transferim konusunda Konyaspor ile anlaştı ama ben gitmeye zorladıkları bir yere gitmeyi reddediyorum. Trabzonspor, kiralık olarak gitmemi kabul ediyordu aslında ama beni kabul edecek olan kulübün maaşımı üstlenmesi şartıyla" dedi.

Trabzonspor'a imza attığımda 1 Euro 19 TL'ydi

Maaşı hakkında açıklamalar yapan Umut Bozok: “Trabzonspor’da iyi bir sözleşmeye sahip olduğum doğru. Ancak Türk olarak kabul edildiğim için Türk Lirası ile ödeme alıyorum. İmzaladığımda, 1 euro 19 TL’ydi, bugün ise 1 euro 33 TL. Ödemelerin aralıklı olması aslında endişe verici değil. Bazen üç aylık ödemeyi bir haftada alıyorsun. Diğer zamanlarda ise beş ay gecikme olabiliyor, geçen sezon olduğu gibi. Şu anda iki aylık gecikme var. Bu gecikmeler Türk oyuncular için her zaman bir sorun olmuştur. Buraya imza atarken bunu biliyordum, bu yüzden pek rahatsız etmiyor bu durum beni. Para aslında en önemli şey değil" ifadelerini kullandı.

Başkan Ömer Korkmaz süreci anlatmıştı

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz Trabzonsporlu forvet transferi Umut Bozok ile yaptığı görüşmenin detaylarını ise geçtiğimiz ayki basın toplantısında açıklamıştı. Başkan Korkmaz yaptığı açıklamada; "Umut Bozok ilk adımımızdı. Önder Başkanımız ile Kayseri maçından sonra İstanbul'da Trabzonsporlu yetkililer ile görüşme gerçekleştirdik ve orada Umut'un bonservisini Konyaspor'a aldık. Umut ile görüştük. Galatasaray maçının ardından Umut Bozok ve menajeri ile otelde 3,5 saat görüşme yaptık. Her şey para ile olmuyor. Umut, Avrupa'dan bir teklif almış onu değerlendiriyor. Umut ile konuştum ve ona 'Biz senin için kulübüne bonservis ödüyoruz, bu bonservisi bizden başka kimse ödemez uzatma meseleyi bu işi çözelim' diyerek görüşme yaptım. Umut Bozok'a medyaya düşen rakamları vermedik. Biz öyle bir para teklif etmedik" ifadelerini kullanmıştı

Kaynak: