Stanojevic: Konyaspor'u üst noktalara taşıma amacındayız

Stanojevic: Konyaspor'u üst noktalara taşıma amacındayız
Arabam.com Konyaspor’da Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic son dönemdeki form grafiğini değerlendirdi. Sırp çalıştırıcı amacının Konyaspor’u üst noktalara taşımak olduğunu ifade etti.

23 Ocak’ta iç sahada oynanan MKE Ankaragücü maçıyla Konyaspor kariyerindeki ilk Süper Lig maçına çıkan Aleksandar Stanojevic pazar günü oynanan Kayserispor maçıyla birlikte 14 maçı geride bıraktı. Konyaspor kariyerine oldukça kötü başlayan Sırp çalıştırıcı, çıktığı ilk 4 karşılaşma olan Ankaragücü, Başakşehir, İstanbulspor ve Fenerbahçe maçlarından gol atamadan mağlup ayrıldı. Konyaspor’un başında ilk puanını Giresunspor maçıyla alan Stanojevic il kez puanla tanıştı.

İlk kulübe galibiyeti Galatasaray

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligde çeklime kararının ardından bu takımlarla ligin ikinci yarısında oynanacak maçlara hükmen galibiyet verileceği TFF açıklandı. Stanojevic, ilk resmi 3 puanını maç oynamadan hükmen şekilde Hatayspor karşısında aldı. 49 yaşındaki teknik adam yedek kulübesindeki ilk galibiyetini ise 7.maçında iç sahada Galatasaray’a karşı elde etti. Son dönemde formunu iyice yükselten Konyaspor çıktığı son 10 karşılaşmada yalnızca Adana Demirspor’a kaybetti. 5 galibiyet ve 4 beraberlik ile yeniden kendisini ilk 7 içine attı.

“Belli bir zamana ihtiyacım vardı”

Takımdaki form grafiğini değerlendiren Aleksandar Stanojevic; “Şuan daha stabil durumdayız. Sıklıkla maç kaybetmiyoruz. Yenilgi serilerinden sonra iyi duruma geldik. Önemli takımlara karşı kazandık. Bir koç olarak bu durumdan memnunum. 3 aydır buradayım ve belli bir zamana ihtiyacım vardı. Yabancı bir koç olarak benden beklentilerin daha büyük olduğunun da farkındayım” ifadelerini kullandı.

“Sezonu iyi analiz edeceğiz”

Hedeflerinin ilk 5 içinde ligi bitirmek olduğunu ifade eden Stanojevic; “Ortada olmayı sevmiyorum. Bu sezonu iyi analiz edip, ne gibi aksiyonlar aldık, ne tür neticelerle karşılaştık sezon sonunda bir değerlendirme yapacağız. Bizim ihtiyacımız olan durumları konuşacağız. Konyaspor’u daha üst noktalara taşımak amacındayız. Bunun için çabalamaya devam edeceğiz. Hedefimiz bu sezon üstümüzdeki takımları yakalamak ve ilk 5 sıraya gelmek” dedi. SPOR SERVİSİ