SİFTAHI YAPALIM

SİFTAHI YAPALIM
Spor Toto Süper Lig 202-2023 sezonuna iki beraberlikle başlayan arabam.com Konyaspor sezonun üçüncü maçında bugün deplasmanda İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Anadolu Kartalı İstanbul’da sezonun ilk galibiyetini almak istiyor.

Spor Toto Süper Lig 202-2023 sezonuna iki beraberlikle başlayan arabam.com Konyaspor sezonun üçüncü maçında bugün deplasmanda İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Anadolu Kartalı İstanbul’da sezonun ilk galibiyetini almak istiyor.

Hedef mutlak galibiyet

UEFA Konferans Ligi 3. Turunda Vaduz’a elendikten sonra rotasını tamamen lige çeviren arabam.com Konyaspor Spor Toto Süper Ligin ilk iki haftasında Ankaragücü ve Başakşehir karşılaşmalarından 0-0’lık beraberlikle 2 puan çıkartmayı başarmıştı. Ligde 202-2023 sezonunda galibiyetle tanışmak isteyen yeşil-beyazlılar bugün saat 19.15’te ligin yeni ekiplerinden ve ilk iki maçında henüz puanla tanışamayan İstanbulspor’a konuk olacak. Sezonun ilk haftasındaki Trabzonspor maçını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayan İstanbulspor, Konyaspor maçıyla beraber stadına kavuşacak. Karşılaşma Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanacak. 

Palut Uche ile özel görüştü

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut iznin ardından yapılan antrenmanların öncesinde ve antrenmanlar devam ederken öğrencileriyle sürekli konuşmalar gerçekleştiriyor. Avrupa Kupalarının artık geride kaldığını ve tamamen lige odaklanmalarını gerektiğini ifade eden deneyimli çalıştırıcı İstanbulspor karşısında alınacak 3 puan ile özgüvenin yeniden yerine geleceğini açıkladı. Yeni transfer Uche İkepazu ile de yakından ilgilenen Palut, İstanbulspor karşısında 45 dakika forma giyebilecek durumda.

Muhtemel 11

Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut, muhtemel 11’ini oluşturmak için yoğun mesai harcıyor. Geçen yıldan gelen oyun ve kadro istikrarına yeniden kavuşmak isteyen genç çalıştırıcı öncelikli olarak kadro istikrarını oluşturacak. Palut’un İstanbulspor karşısında Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Amir, Pavicic, Michalak, Bytyqi ve Muhammet 11 ile çıkması bekleniyor.

Maçın hakemi Burak Şeker

Bugün saat 19.15’te oynanacak olan İstanbulspor-arabam.com Konyaspor maçını hakem Burak Şeker yönetecek. Genç hakemin yardımcılıklarını Mehmet Salih Mazlum ve Mehmet Emin Tuğrul yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Furkan Aksuoğlu olacak. Kariyerinde ikinci kez Konyaspor maçı yönetecek olan Burak Şeker’in ilk Konyaspor karşılaşması beraberlikle sonuçlanmıştı.

Oyuncuların cevabı önemli

Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada kadro konusunda konuşan Teknik Patron İlhan Palut ilk 11’de kadro iskeleti ve istikrar sağlayacaklarını söylemişti. Palut; “Ben kesinlikle takımın iskelet kadrosunu kurmaya çalışacağım. Ama burada oyuncuların cevabı çok önemli. Bazı oyuncular ısrarla ‘hayır ben 11'de oynamak istemiyorum’ derse benim de yapacak bir şeyim kalmaz. Yeni arayışlara yönelmek zorunda kalırım. Forma yarışını canlı tutmam lazım. İnşallah herkes beklenen performansını gösterir. Maçtan maça 1-2 oyuncunun değiştiği oturmuş bir takım oluruz” dedi.

İstanbulspor puanla tanışamadı

Spor Toto 1.Lig 2021-2022 sezonunu 4. sırada bitirerek play-off maçlarının ardından Süper Lig’e çıkan İstanbulspor lige istediği başlangıcı yapılmış değil. İlk hafta evinde Trabzonspor’a 2-0 ve 2.hafta deplasmanda Kayserispor’a 1-0 mağlup olan sarı-siyahlılar Süper Lig’de puanla tanışamayan 4 takımdan biri. İstanbul ekibi de Konyaspor karşısında yeni stadyumundaki ilk maçını kazanarak puanlarla tanışmak istiyor.

17 yıl sonra yeniden Süper Lig

İstanbulspor ve Konyaspor 17 yıl sonra yeniden Süper Lig’de karşı karşıya gelecek. İstanbulspor ile daha önce 6 tane 2.Lig, 4 tane de Süper Lig maçına çıkan Konyaspor bu 10 karşılaşmadan 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile ayrılmıştı. Bu karşılaşmalarda 11 gol kaydeden Konyaspor kalesinde yine 11 gol gördü. İki ekip arasında en son oynana karşılaşma ise 2019 yılında bir hazırlık maçı karşılaşmasıydı. Bu karşılaşmayı Konyaspor Ömer Ali Şahiner’in attığı golle 1-0 kazanmıştı. İki ekip arasında 19 Şubat 2005’te Süper Lig’de oynanan son karşılaşma ise 2-2 eşitlikle bitmişti.