Seni Unutmayacağız Ahmet Çalık

Seni Unutmayacağız Ahmet Çalık
 S.Yazı İşleri Müdürü
11 Ocak 2022 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını yitirerek tüm Türkiye’yi yasa boğan futbolcu Ahmet Çalık vefatının ikinci yıl döneminde dualarla anılacak.

SENİ UNUTMAYACAĞIZ AHMET ÇALIK

11 Ocak 2022 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını yitirerek tüm Türkiye’yi yasa boğan futbolcu Ahmet Çalık vefatının yıl döneminde Konya’da ve yurdun çeşitli bölgelerinde dualarla anılacak.

İyi insan, iyi Müslüman, iyi sporcu

4 Ekim 2020 yılında Konyaspor ile yeni bir kariyer yolculuğuna başlayan futbolcu Ahmet Çalık kısa sürede şehrin en sevdiği spor figürü olmayı başardı. 11 Ocak 2022 tarihinde geçirdiği elim trafik kazası sonrası aramızdan ayrılan Ahmet Çalık ardında çok önemli değerleri miras olarak bıraktı. İyi bir sporcu kişiliğinin yanında iyi bir Müslüman olarak da arından sayısız hatıra bırakan Çalık, saygısı, yardımseverliği, efendi kişiliği ve ahlaklı duruşuyla her insanın gönlünde taht kurdu. Ahmet Çalık’ın kariyer yolculuğunu, başarılarını ve kaza sonrası yaşananları sizler için derledik…

DAİMA KALBİMİZDESİN AHMET ÇALIK

Karakteri, saha içi ve saha dışında gösterdiği efendi kişiliği ve ahlaklı sporculuğu ile taraflı-tarafsız tüm spor camiasının sevgi ve saygı gösterdiği Konyaspor’un efsanevi futbolcusu Ahmet Yılmaz Çalık’ın aramızdan ayrılışının 1. yıl dönümü. Ahmet Çalık’ın kariyeri ve kaza sonrasında yaşanılan olayları sizler için derledik…

AHMET ÇALIK’IN KARİYER YOLCULUĞU

Gençlerbirliği’nde 118 maça çıktı

Ahmet Yılmaz Çalık 26 Şubat 1994 yılında Ankara'da doğdu. Futbola 2004 yılında Gençlerbirliği altyapısında başlayan Ahmet Çalık, 2011'in yaz mevsiminde profesyonel olup A takıma yükseldi. A takımın sezon hazırlık kamplarına, bazı antrenmanlara ve resmî müsabakalara takımı ile çıksa da ilk sezonunda Gençlerbirliği'nin A2 takımında görev yaptı. Aynı sezon sadece 3 Türkiye Kupası maçında sahada yer aldı. 2012-13 sezonunda 21 Nisan 2013'te Fenerbahçe ile oynanan Süper Lig maçında ilk kez A takım forması giydi. Gençlerbirliği ile toplam 118 karşılaşmaya çıkan Ahmet Çalık 4 gol ve 2 asist kaydetti.

Galatasaray ile 4 kupa kazandı

2016-2017 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray formasıyla 56 karşılaşmaya çıkan Ahmet Çalık 3 gol kaydetti. Ahmet Galatasaray ile 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 tane de Türkiye Süper Kupası heyecanı yaşadı.

4 Ekim’de Konyaspor ile anlaştı

Ahmet Çalık 4 Ekim 2020’de Kendisini Konyaspor’a bağlayan 2 yıllık sözleşmeye imza attı ve sırtına yeşil-beyazlı formayı geçirdi. Konyaspor formasıyla 51 resmi karşılaşmaya çıkan Ahmet Açlık 1 gol atma başarısı gösterdi. Konyaspor yönetimi Ahmet Çalık ile 26 Kasım 2021 tarihinde 3 yıllık yeni sözleşmeye imza attı. İmza töreninde konuşan Ahmet Çalık ;”Çok heyecanlı ve mutluyum. Beni bu imzaya layık gören başkanımıza, kulüp yönetimimize, hocamıza ve bende emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir gidişatımız var. Ele ele vererek, taraftarımız bütün şehrimiz ile birlikte takımımızı en güzel yerlere getirmek istiyoruz” demişti.

72 kez ay-yıldızlı formayı giydi

Türkiye U16, U17, U18, U19, U20, U21 ve Türkiye A Milli Takım formasıyla toplam 72 kez ay-yıldızlı formayı sırtına geçirdi. Çalık, ay-yıldızlı forma ile 6 gol kaydetti.

Kaza nasıl olmuştu?

Ahmet Çalık, 11 Ocak 2022 tarihinde pazartesi günü sabah saatlerinde kendi özel aracı ile Konya’dan Ankara’ya nikah günü almak için yol çıkmıştı. Kaza, saat 09.00 sıralarında Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi’nde meydana geldi. Ahmet Çalık’ın kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlanmıştı. Kaza sonucu Ahmet Çalık olay yerinde yaşamını yitirmişti. Kazanın ardından yapılan incelemede, Çalık'ın cansız bedeninin, otomobilinden yaklaşık 30 metre uzakta olduğu tespit edildi. Jandarma ekipleri, tarlaya yuvarlanan otomobilin bulunduğu bölgede yaptığı incelemede, Çalık'ın araçta tek başına yolculuk ettiğini, kazanın tek taraflı meydana geldiğini belirledi.

Aynı gün son yolculuğuna uğurlandı

Trafik kazasında hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık'ın cenazesi aynı gün Ankara'da toprağa verilmişti. Ahmet Çalık için Elmadağ Sungur Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılınmıştı. Cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katılmıştı. Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör İlhan Palut’ta cenazede yer almıştı. Türk bayrağı ve Ahmet Çalık'ın oynadığı takımların forma ve atkıları, tabuta bırakıldı. Çalık'ın cenazesi daha sonra Elmadağ Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Adana Demirspor maçı Ahmet’siz ilk maçtı

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında 15 Ocak'ta yapılması gereken Başakşehir- Konyaspor maçı, Ahmet Çalık'ın vefatı nedeniyle ertelenmişti. Konyaspor, Ahmet Çalık’ın vefatının ardından ilk karşılaşmasında 18 Ocak tarihinde evinde Adana Demirspor ile karşı karşıya gelmişti.

Karşılaşma öncesinde stat girişlerinde kurulan stantlarda üzerinde Ahmet Çalık'ın fotoğrafının bulunduğu atkı ve karanfil dağıtılmış, Ayrıca stadyumun içerisine Ahmet Çalık'ın büyük fotoğrafı asılıştı. Karşılaşmada adeta duygu seli yaşanmıştı.

Ahmet Çalık; marşlarla, sloganlarla, karanfillerle ve dualarla anılmıştı. Futbolcular maç öncesi ısınmaya Ahmet Çalık'ın fotoğrafının bulunduğu 6 numaralı tişörtlerle çıkmıştı. Taraftarlar ısınmaya çıkan futbolcuları çağırarak; "Ahmet ölmedi kalbimizde yaşıyor" tezahüratı yapmıştı.

Konyaspor'da 6 numaralı formayı giyen Çalık'ı anmak için 6. dakikada maç durdu. Futbolcular ve taraftarlar bir süre alkışlayarak, Ahmet Çalık'ı andı. Konyaspor 6 numaralı formayı emekliye ayırmıştı.

Konyalılardan büyük vefa

Oynadığı futbol ve karakteriyle birlikte Konya halkının kalbini fetheden deneyimli futbolcu Ahmet Çalık'ın vefatı Konyalıları da üzüntüye boğdu. Taraflı-tarafsız herkesin beğenisini kazanan ve Ankara’da geçirdiği trafik kazasında vefat eden futbolcu Ahmet Çalık’ın kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşan Konyalılar kentin cadde ve sokaklarında futbolcunun resminin olduğu bayraklarla donattı.

2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2014-15 sezonunda başlattığı Türk futboluna unutulmaz katkılarda bulunan futbol adamları ve eski millî futbolcuların anısına oynanması uygulanması 2019-2020 sezonu itibarıyla kaldırılmıştı. Geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden Konyasporlu Ahmet Çalık anısına Süper Lig'de 2021-22 sezonunun Ahmet Çalık Sezonu adıyla oynanmasına karar verildi.

Ahmet Çalık’ın adı Türkiye’nin her yerinde yaşatıldı

*Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan Ahmet Çalık Buz Pateni Pisti'nin açılışı yapıldı. Trafik kazasında yaşamını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık’ın isminin verildiği Ovacık Mahallesi’ndeki buz pateni pistinin açılışına Çalık'ın ailesi, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Gençlerbirliği Kulübü yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

*Kars'ın Kağızman ilçesindeki Kazım Karabekir Ortaokulunda oluşturulan Ahmet Çalık Kütüphanesi'nin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Güner ile İlçe Spor Müdürü Alaattin Karagöl yaptı. Öğrencilerin ilim, bilim, spor ve sanat dallarında başarıya ulaşmalarına katkı sağlamak için açılan kütüphanede Ahmet Çalık'ın çeşitli takımlarda giydiği formalar da yer alıyor.

*Pendik Belediyesi'nin 14’üncü spor kompleksi olan Ahmet Çalık Spor Kompleksi düzenlenen tören ile kapılarını açtı. Kompleksin açılışına katılan Çalık’ın ailesi, duygusal anlar yaşadı. Pendik’te Kavakpınar Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi ile Albayrak Caddesi kesişiminde yapımı tamamlanan ve toplam 2 bin 615 metrekarelik alana sahip spor kompleksi içerisinde fitness salonu, pilates salonu, minder sporları salonu ve basketbol salonu yer alıyor.

*Karatay Belediyesi tarafından Akabe Mahallesi’nde kazandırılan parka Ahmet Çalık ismi verildi. Ahmet Çalık’ın anne ve babasının da katıldığı törende duygusal anlar yaşandı. Törenin açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak her açıdan özel, her açıdan değerli ve anlamlı bir yatırımı daha Konyalılarla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

*Ahmet Çalık’ın ismi Ankara'da Altındağ Belediyesi tarafından yapılan Beşikkaya Mahallesi’ndeki spor merkezine verildi.

Ahmet Çalık koreografide yer aldı

Konyaspor’un taraftar grubu Nalçacılılar, Ümraniyespor maçında muhteşem bir koreografiye imza attı. Nalçacılılar, Konyaspor’un 100. Yılı’na özel vefa koreografisinde efsanelere yer verdi. Fatih Özgökçen ve Teknik Direktör İlhan Palut'un yer aldığı koreografide ayrıca efsane teknik adamlar listesine adını yazdıran Aykut Kocaman ve trafik kazasında hayatını kaybeden merhum Mehmet Tevfik Lav da yer aldı. Yeşil beyazlıların kurucularından olan Süreyya Rıfat Ege, vefat eden futbolcuları Ahmet Çalık ve Muhammed Yürukuslu'nun da bulunduğu görselde, trafik kazasında sakatlanan Poljak'a da yer verildi. Konyaspor bayrağı asarken hayatını kaybeden Recep Kum ile trafik kazasında hayatını kaybeden minik Konyaspor taraftarı Alperen Öztaş’ın da bulunduğu görsel tribünlerden büyük ilgi gördü.