Şehre İlkbaharı Getirin Çocuklar

Şehre İlkbaharı Getirin Çocuklar
Konyaspor, 2022-2023 sezonun en kritik maçlarından birine bugün sahasında çıkacak. Yeşil-beyazlılar saat 16’da Karadeniz temsilcisi Giresunspor’u konuk edecek.

Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 24.haftasında bugün MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Karadeniz ekibi Bitexen Giresunspor’u konuk edecek. Ligde çıktığı son 5 maçtan mağlubiyetle ayrılan yeşil-beyazlılar seyircisi önünde kazanarak kara bulutlu havayı dağıtmak istiyor.

5 maçtır puan alamıyoruz

Konyaspor öte yandan oynadığı son 5 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. Konya'da Beşiktaş'a 1-2 mağlup olan Konyaspor'da teknik direktör İlhan Palut'un görevine son verilmişti ve takımın başına Sırp çalıştırıcı Aleksandar Stanojevic getirilmişti. Stanojevic yönetiminde 4 karşılaşmaya çıkan Konyaspor gol dahi atamadığı maçlarda Ankaragücü, Başakşehir, İstanbulspor ve Fenerbahçe'ye mağlup oldu. Konyaspor, lige en son İlhan Palut yönetiminde 8 Ocak'ta oynanan Fatih Karagümrük deplasmanında 3-3 biten maçta 1 puana uzanmıştı.

111 gündür galibiyet yok

Konyaspor ligde çıktığı son 8 karşılaşmada galibiyet elde edemedi. Yeşil-beyazlılar son 8 maçında 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. Konyaspor son galibiyetini İlhan Palut yönetiminde Dünya Kupası arasından önce 13 Kasım'da deplasmanda oynanan Kayserispor maçında almıştı. Konyaspor, 111 gündür galibiyet elde edemiyor. Anadolu Kartalı Calvo ve Diouf'un golleriyle maçtan 1-2 galip ayrılmıştı.

Küme düşme hattı ile 6 puan var

Konyaspor sezona yeniden Avrupa kupaları hedefiyle başladı ancak gelinen noktada küme düşme hattı ile arada 6 puan kaldı. Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilmesinin ardından Süper Lig’de 19 ve 18.sıradaki takımlar 1.Lige düşecek. Konyaspor 22 haftada topladığı 27 puanla 8.sırada hafta başlıyor. Ligde 19.sırada bulunan Ümraniyespor’un 15 ve İstanbulspor’un 21 puanı bulunuyor. Konyaspor’un rakibi Giresunspor’un da yine 21 puanı bulunuyor. Konyaspor zorlu karşılaşmada mağlup olması durumunda ciddi anlamda düşme korkusu yaşayacak.

Kritik maç

Konyaspor, bugüna sahasında Giresunspor’u konuk edecek. Konyaspor kendi adına sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak. Konyaspor kazanması halinde puan farkını 9’a çıkartacak. 25.haftayı 3 puanla BAY geçecek olan Konyaspor bu şekilde puan farkını maç fazlasıyla 12’ye çıkartacak ve hem üst gruba yeniden yaklaşacak hem de küme düşme hattıyla arasındaki puan farkını tamamen açacak.

Diouf ve Uche yok

Konyaspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'ya Mame Diouf'un Fenerbahçe maçında gördüğü ilk sarı kartın kaldırılması için başvuruda bulunmuştu ancak PFDK bunu değerlendirip kabul etmedi. Diouf, Giresunspor maçında cezalı olacak ve maç kadrosunda yer alamayacak. Diouf’un yanı sıra sakatlığı devam eden Uche İkpeazu’da bugün oynanacak karşılaşmada forma giymeyecek.

Sehic yarın sahada olacak

Sehic, 25 Şubat'ta İstanbul'da Fenerbahçe ile oynanan 23.hafta erteleme karşılaşmasında ağrıları yüzünden kadrodan çıkartılmıştı. Hafta içi tedavisi biten Sehic, Giresunspor maçında kalesini yeniden devralacak. HALİL YILMAZER