Sahne Anadolu Kartalı'nın 

Sahne Anadolu Kartalı'nın 
arabam.com Konyaspor bugün saat 22'de UEFA Konfernas Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Konya'da Belarus ekibi BATE Borisov ile karşılaşacak.

arabam.com Konyaspor bugün saat 22'de UEFA Konfernas Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Konya'da Belarus ekibi BATE Borisov ile karşılaşacak.

Maç öncesi basın toplantısında Teknik Direktör İlhan Palut ve takım kaptanı İbrshim Sehic açıklamalarda bulundu. 

Galibiyet için sahada olacağız

Konyaspor kaptanı İbrahim Sehic yaptığı açıklamada; Konya'ya Avrupa müsabakalarını tekrar getirdiğimiz için mutluyuz. BATE Borisov'u çok tanımıyoruz. Gerekli analizleri yaptık. Yarın kazanmak istiyoruz. Goller atıp, kalemizi gole kapatmak ilk hedefimiz. İkinci maçta da taraftarlarımızla birlikte olacağız. Toplantılar yapıyoruz. Yeni transferlerin takıma katkı sağlaması için sık sık toplanıyoruz. Bu toplantılar sadece bu maç için değil sezonluk toplantılar. Fiziksel olarak hazırlar ancak evimizde kolay mağlubiyet almıyoruz. Yeni gelen yabancı oyuncular için adaptasyon süresi gerekiyor" açıklamalarını yaptı. 

Avantajı kullanmak istiyoruz

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut yaptığı açıklamada; "Hazırlıkları tamamladık. Konferans ligi bizim için önemli. Gruplara kalmaz istiyoruz. Bugün ilkini oynyacağız. Analizleri yaptık. Son derece organize bir takımla oynayacağız. Onlarında zaafları var. Avrupa geleneklerine sahip bir takım. İyi bir sonuç almak için çıkacağız. Ogulcan'ın bir sakatlığı var. İki maçta bizimle olamayacak. En hazır takımımızla çıkacağız. Kağıt üzerinde avantajlıyız. Bunu kullanmak istiyoruz. Sahada neler yapabileceklerini biliyoruz top ayaklarında olduğunda bizi zorlayacak bir takım. Temkinliyiz. Panik yapmıyoruz" dedi. 

Paz ve Oğulcan kadroda değil

Konyaspor, BATE Borisov maçında forma giyebilecek 23 kişilik kadrosunu UEFA’ya bildirdi. Bildirilen kadroda genç oyuncular Adem Eren Kabak ve Hüseyin Biber de yer aldı. Kontenjan sıkıntısından ötürü Bruno Paz ve Oğulcan Ülgün listede yer almadı. Takımda düşünülmeyen Barış Yardımcı ve Paul Jose Mpoku da kadroda yer almayan isimler olarak dikkati çekti. Takımdaki durumu tartışılan Brezilyalı oyuncu Amilton ise şans verilmesi halinde forma giyebilecek.

Avrupa’da 13. maç

Tarihinde üçüncü defa Avrupa kupalarında mücadele edecek olan yeşil-beyazlı ekip, bugüne dek yaptığı 12 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 6 golle rakip fileleri havalandıran Konyaspor, kalesinde 18 gole engel olamadı. Konyaspor, 7 Aralık 2017 son Guimaraes karşılaşmasının ardından 4 yıl 7 ay 14 gün sonra bir Avrupa maçında boy gösterecek.

Karşılaşma A Spor’da

BATE Borisov’un ev sahipliğinde MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak karşılaşma bugün saat 22.00’de başlayacak. Seyircisiz olarak oynanacak mücadelede Portekizli hakem Gustavo Fernandes Correia düdük çalacak. Karşılaşma A Spor’dan canlı olarak ekranlara gelecek. Maç için Doğu Tribün önüne dev ekran kurulacak ve Konyaspor taraftarları, maçı buradan takip edebilecek.

Rövanş 28’inde

Bu karşılaşmanın rövanşı 28 Temmuz Perşembe günü saat 21.00’de Konyaspor’un ev sahipliğinde oynanacak. Konyaspor, BATE Borisov'u elediği takdirde, UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turunda Koper-Vaduz eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. İlk maç 4 Ağustos Perşembe günü deplasmanda, rövanş karşılaşması ise 11 Ağustos'ta Konya’da oynanacak.

Palut geçen seneki 11’i değiştirmeyecek

arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut bugün oynanacak karşılaşma için geçen yılki 11’ine benzer 11 çıkarmayı hedefliyor. Zorlu karşılaşmada kaleyi İbrahim Sehic koruyacak. Defansta Skubic ve Abdülkerim’in ayrılmasından sonra zorunlu olarak değişiklik yapacak olan Palut sağ bekte formayı Ahmet Oğuz’a verecek. Stoperde Adil ve Calvo sol bekte ise Guilherme oynayacak. Orta sahada Amir ve Soner’in yeri banko iken üçüncü oyuncu Rahmanovic veya yeni transfer Pavicic’ten biri olacak. Tecrübeli teknik adam takım ile tam uyum yakalayamayan Muric’i yedek kulübesinde oturtacak ve ileri hatta ise Bytyqi, Michalak ve Cikalleşhi’ye forma verecek.