Sağ koridorun değişmez ismi: Ahmet Oğuz

Sağ koridorun değişmez ismi: Ahmet Oğuz
Konyaspor’un yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı sağ bek Ahmet Oğuz, istikrarlı şekilde sezona başladı.

İlhan Palut’un değişmezi arasında

Konyaspor’un bu sezon oynadığı 16 resmi maçın 15’inde görev alan ve bu 15 maçın 14’üne ilk 11’de başlayan Ahmet Oğuz sezonun ilk bölümünde Teknik Direktör İlhan Palut’un defans tandeminde vazgeçmediği oyunlardan biri konumda. Savunmada iyi işler çıkartan 29 yaşındaki Türk oyuncu yaptığı 2 asist ile de hücuma da katkı verdi.

İlk sezonda formayı aldı

Konyaspor’un bu sezon oynadığı 12 Süper Lig karşılaşmasında ilk 11’de başlayan Ahmet Oğuz, Konyaspor’a geldiği ilk sezonda formayı almayı başardı. Sezon başında Cebrail Karayel ile birlikte kadroya katılan Ahmet, Cebrail’den daha iyi performans göstererek İlhan Palut’un değişmez oyuncularından biri oldu. Ligde geriden kalan 12 maçta İstanbulspor, Adana Demirspor ve Kasımpaşa maçlarında sarı kart gören Ahmet Oğuz, 1 kez daha sarı kart görmesi durumunda 4 sarı karta ulaşacak ve cezalı duruma düşecek.

2 asisti bulunuyor

Ahmet Oğuz Konyaspor forması ile çıktığı 12 lig maçında savunmada maç başına 2,1 pas arası, 2,6 top çalma, 2,4 tehlike engelleme istatistikleri yakalamayı başardı. Hücumda da etkili bir oyun oynayan Ahmet Oğuz, 12 maçta 2 asist yapmayı başardı. Maç başına takım arkadaşlarına 2 büyük şans yaratmayı başaran Ahmet Oğuz, yine maç başına 1,3 kilit pas ortalaması yakaladı.

Piyasa değeri yükseldi

Konyaspor’a gelmeden önce kariyerinde Hacattepe, Gençlerbirliği, Kasımpaşa ve Sivasspor formaları giyen Ahmet Oğuz çıktığı 292 maçta 8 gol ve 14 asistlik katkı performans sergilemişti. Konyaspor ile 30 Haziran 2024’e kadar sözleşmesi bulunan 29 yaşındaki oyuncu Konyaspor ile yeniden yükselişe geçti. Sivasspor’da forma giyerken piyasa değeri 1 milyon Euro olan oyuncu, Transfermarkt’ın son güncellemesi ile piyasa değerini 1.30 Milyon Euro seviyesine çıkardı. HALİL YILMAZER