PFDK’dan Konyaspor’a ağır ceza

PFDK’dan Konyaspor’a ağır ceza
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 19.01.2023 tarih ve 37 sayılı toplantısında almış olduğu kararları açıkladı. PFDK, Konyaspor’a 237 Bin TL ceza kesti.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 19.01.2023 tarih ve 37 sayılı toplantısında almış olduğu kararları açıkladı. PFDK, Konyaspor’a 237 Bin TL ceza kesti.

Konyaspor’a 237 bin TL ceza

19.haftada Konya’da oynanan Konyaspor-Beşiktaş maçının ardından iki takımda PFDK’ya sevk edilmişti. PFDK açıkladığı kararda Konyaspor’a 237 bin TL para cezası uyguladı. PFDK, şu açıklamaları yaptı; “Arabam.com Konyaspor Kulübünün, 14.01.2023 tarihinde oynanan Arabam.com Konyaspor-Beşiktaş A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 Bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,(oyçokluğu) aynı müsabakada Arabam.com Konyaspor Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 3. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 125 Bin TL para cezası ile cezalandırılmasına” karar verilmiştir denildi.

Beşiktaş’a 285 Bin TL ceza

PFDK, aynı maçta Beşiktaş’a da ceza verdi. PFDK’dan yapılan açıklamada; “Aynı müsabakada Beşiktaş A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 160 Bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Misafir Tribünü Kuzey Üst A, B, C bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine ve aynı müsabakada Beşiktaş A.Ş.’nin, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 3. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 125 Bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir denildi. SPOR SERVİSİ