Palut: Kupaya çok önem veriyoruz

Palut: Kupaya çok önem veriyoruz
Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, maç sonu açıklamalar yaptı.

Palut: Kupaya çok önem veriyoruz

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, maç sonu açıklamalar yaptı.

Maç hakkında konuşan Palut; "Kupa maçları lig farkı olsa da genelde zor geçiyor. Oyunun genelinde top bizdeyken sorun yoktu. Pozisyonlara girdik, topa sahip olduk ve istediklerimizi sonuçlandırmanın haricinde yaptık. Ancak top rakipteyken topu kazanmakta çok geciktik. Rakibe topla oynama fırsatı verdik. En önemli eksiğimiz ikili mücadele kalitemizdi. Bunu yukarı çıkarmamız gereikiyor. Tabii ki beklediğimizden daha çok enerji harcayarak geçtiğimiz tur oldu. Sadece turu geçmemiz gerekiyordu. Alanya maçına az kaldı. Takımı hem mental hem de fiziksel olarak toparlayıp hazırlıklarımızı maksimum düzeyde yapıp daha iyi bir takımla maça çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Rotasyonlu kadro ile maça çıkmasına ilişkin konuşan Palut; "Top bizdeyken oyuna katılımlarını beğendim. İsteklilerdi, üretmeye çalıştılar ama son hareketlerde sıkıntı yaşadılar. Uzun süre maç eksiği olan oyuncularımız vardı. Şans veremediğimiz oyuncularımız vardı. Top rakipteyken defansif fiziksel ikili mücadelelerde takımımı genel olarak ve rotasyonda kullandığım oyuncuların performansı beni çok da tatmin etmedi" açıklamalarını yaptı.

Dünya Kupası sonrası süreci değerlendiren Palut; "Zor bir periyot bizi bekliyor. Buna bir şekilde hazır olmalıyız. Kadromuzu daha efektif kullanmalıyız. Çok maç var. İnşallah kupada sonuna kadar gideriz. Kupaya çok önem veriyoruz. Rakibimiz belli olacak. Maç stratejisine göre gerektiği kadar rotasyonla devam etmeyi düşünüyorum. Kupa maçları da bizim için lig maçı kadar değerli olacak. En hazır oyucularımı kullanmaya çalışacağım" dedi.