Muric şanssızlığını kıramıyor!

Muric şanssızlığını kıramıyor!
Konyaspor’un sezon başında Rijeka’dan kadrosuna kattığı Hırvat oyuncu Robert Muric henüz beklenen etkiyi yapamadı.

Konyaspor’un sezon başında Rijeka’dan kadrosuna kattığı Hırvat oyuncu Robert Muric henüz beklenen etkiyi yapamadı.

Ligde golü yok

Uzun süre Konyaspor’un transfer listesinde yer alan ve sezon başında 500 bin Euro bonservis bedel ile Konyaspor’a imza atan 26 yaşındaki Robert Muric 2022-2023 sezonunda Konyaspor formasıyla 19 Süper Lig, 4 Konferans Ligi ve 2 Türkiye Kupası maçında oynadı. Süper Lig’de henüz bir maçta tam 90 dakika sahada kalamayan Muric en fazla süre aldığı maç 68 dakika ile ligin ilk yarısında oynanan Giresunspor karşılaşması. Süper Lig’de henüz golü bulunmayan Muric, Karagümrük maçında oyuna sonradan girip 1 asist yapmıştı.

Giresunspor maçında direkleri geçemedi

Hafta sonu oynanan Giresunspor maçının ikinci yarısında oyuna dahil olan Muric oynadığı 30 dakikada önemli işlere imza attı. Karşılaşmada 2 şutu direkten dönen Hırvat oyuncu direkleri geçemedi. 27 kez topla buluşan Muric 21 pasın 18’inde isabet buldu. 2 kilit pas atan Muric yüzde 86 pas oranı ile karşılaşmayı tamamladı.

Avrupa’da 8 golün 3’e direkt katkı

Konyaspor’un Konferans Ligi elemelerinde 4 maçta da süre alan Robert Muric, Konyaspor ile çıktığı ilk maçta Bate Borisov karşısında oyuna sonradan dahil olup golünü atmıştı. İkinci Bate Borisov maçında 90 dakika sahada kalan Muric maçı 1 asistle tamamladı. Vaduz maçında oyuna sonradan dahil olan Muric Muhammet’in attığı golde asisti yapan isim olmuştu. Muric 4 maçı 1 gol 2 asistle tamamlamıştı. Muric, Konyaspor’un Avrupa Kupalarında attığı 8 golün 3’üne doğrudan katkı yaptı.

2,5 yıl daha sözleşmesi var

2021-2022 sezonunda takımı Rijeka ile 37 maça çıkan Robert Muric sezonu 12 gol ve 10 asistle tamamlamıştı. Kariyerinde 235 maça çıkan Muric 61 gol ve 51 asist ile 112 gole doğrudan katkı yapmayı başardı. Transfermartk’a göre piyasa değeri 3.5 milyon Euro olan Muric’in Konyaspor ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025’te sona erecek. HALİL YILMAZER