Morgan: Kariyerim İçin Doğru Yerdeyim

Morgan: Kariyerim İçin Doğru Yerdeyim
AYOS Konyaspor’un yabancı pivotu Jordan Morgan, gerçekleştirilecek antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AYOS Konyaspor’un yabancı pivotu Jordan Morgan, gerçekleştirilecek antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Potansiyeli yüksek bir teklifti

Türkiye’de oynamayı çok sevdiğini ifade eden Jordan Morgan; “Müthiş bir lig ve müthiş taraftarlar var. Hayat burada çok güzel. Türkiye’de olmaktan dolayı da çok mutluyum. Konyaspor’dan teklif almak heyecan vericiydi. Potansiyeli yüksek bir teklifti ve çok pozitif bir şekilde karşıladım. Açıkçası kolay bir karar verme süreci oldu. Konyaspor’un büyük bir camia ve kulüp olduğunu biliyordum. Ayrıca Engin ve Sinan koçun burada olması, Turgay Bey ile de daha önce birlikte çalışmam, onların da teklif içerisinde yer alması benim teklifi kabul etmemi kolaylaştırdı. Kariyerimin için burada oynamamın daha doğru olduğuna inandığım için Konyaspor’a geldim” dedi.

Uyum içerisindeyiz

Saha içi ve saha dışındaki durumdan bahseden Morgan; “Daha önce çalıştığım birçok ismin Konyaspor’da da olması işimi kolaylaştırdı. Ancak daha önce oynamadığım ve beraber olmadığım kişiler de var. Şuan soyunma odasındaki, saha içinde ve saha dışındaki ortam çok iyi. Türkler, Amerikalılar ve Hırvat arkadaşımız hepimiz bir uyum içerisindeyiz. O yüzden bu durum işleri daha kolay bir hale getiriyor” açıklamalarını yaptı.

Takım olarak kazanıyoruz

Sezona iyi başlamanın pozitif bir şey olduğunu aktaran Morgan; “Sezona iyi başladık. İnsanlar benim istatistiklerime bakarak güzel şeyler görebilir ama ben olaya takım olarak bakıyorum. Takım olarak kazanıyoruz. Bence potansiyelimiz çok büyük ve bunu sonraki maçlarda da göstereceğimize inanıyorum. Bu benim için çok daha önemli” dedi.

Perez’e sahip olmak önemli

Alex Perez ile oynamanın iyi olduğunu söyleyen Morgan; “Her üst seviye bir takımın, üst seviye bir oyun kurucusu olmalı. Hem benim hem de takım için Alex Perez’e sahip olmamız gerçekten çok önemli. Aynı zamanda oda arkadaşıyız. Otellerde aynı odada kalıyoruz. Her fırsatta diğer maç için neler yapabiliriz, pick and roll nasıl oynayabiliriz, neyimiz eksik, neleri güçlendirmemiz gerektiğini sürekli konuşuyor, fikir üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Hafta hafta gitmeliyiz

Sezonun kalanını ve taraftarları değerlendiren Morgan; “Sezonun henüz başındayız. Bir hedef söylemek ve hangi sırada bitireceğimizi konuşmak için erken. Ancak tabii ki bizi play-off’ta görenler var. Belki biz de kendimizi daha yüksek yerlerde görüyoruz. Ancak şuan sadece Gaziantep maçına odaklandık. Çok güçlü bir rakiple zorlu bir maç oynayacağız. Biz daha çok hafta hafta gitmeyi planlıyoruz. En yüksek konsantrasyonumuz da önümüzdeki maçı kazanmak. Ne kadar çok taraftarımız gelirse ve salonu ne kadar dolu hale getirebilirsek kazanmamız o kadar kolaylaşır. Rakip takımların oynaması zorlaşır. O yüzden Konya’daki herkesi maçlarımıza davet ediyorum” dedi. HALİL YILMAZER