‘Milli Ara’ sonrası TAM KADRO

‘Milli Ara’ sonrası TAM KADRO
Arabam.com Konyaspor, milli ara sonrasında Spor Toto Süper Lig’in 8.haftasında evinde oynayacağı Hangikredi Ümraniyespor maçıyla beraber tam kadro sahada olacak.

Arabam.com Konyaspor, milli ara sonrasında Spor Toto Süper Lig’in 8.haftasında evinde oynayacağı Hangikredi Ümraniyespor maçıyla beraber tam kadro sahada olacak.

Sezon başından beri sakatlar listesi dolu

Sezonu Avrupa kupası maçlarıyla açan Arabam.com Konyaspor’da geriden kalınan 7 lig maçında sakatlıklar Teknik Direktör İlhan Palut’un elini oldukça daraltmıştı.  Sezon başından bu yana Oğulcan Ülgün, Amilton, Ahmet Karademir, Endri Çekici, Domagoy Pavicic, Zymer Bytyqi, Konrad Michalak ve Robert Muric yaşadıklarını sağlık sorunları nedeniyle bazı maçlarda forma giyememişti. Lige verilen milli aranın ardından sakatlıkları halen devam eden Amilton ve Michalak’ında takıma dahil olması ile Konyaspor 8.haftada tam kadro olarak Ümraniyespor maçına çıkacak.

Vaduz’da son dakika Bytyqi değişikliği

UEFA Konferans Ligi ilk maçında Vaduz karşısında beklenmedik bir sağlık problemi Konyaspor’un kapısını çalmıştı. Takımın en önemli hücum silahı olan Zymer Bytyqi sindirim sistemi ve yüksek ateş nedeniyle kadrodan çıkartılmıştı. Bytyqi, hemen ardından oynanan Ankaragücü maçında yeniden formasına kavuşmuştu.

Ankaragücü maçında 4 eksik

Sakatlıklar ligin ilk maçı olan Ankaragücü maçıyla birlikte başladı. Ligin ilk maçında İlhan Palut; Domagoy Pavicic, Oğulcan Ülgün, Endri Çekici ve Ahmet Karademir’den faydalanamadı. Konyaspor, Ankaragücü maçı sonrası 2. Vaduz maçına Endri Çekici, Ahmet ve Oğulcan’dan yoksun olarak çıkmıştı.

Amilton takımla çalışmalara başlayacak

Konyaspor’un geçen sezon ortasında Antalyaspor’da transfer ettiği Amilton İstanbulspor maçına hazırlık antrenmanları sırasında sakatlanmıştı. Rektus Femoris Kası tendonunda kısmi yaralanma ve kas için kanama tespit edilen Amilton’un 6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. İstanbulspor, Fenerbahçe, Giresunspor, Hatayspor ve Galatasaray maçlarında formasından uzak kalmıştı. Amilton’un Milli arada yeniden takıma dahil olması bekleniyor.

Michalak 3.haftada sakatlanmıştı

Konyaspor’un geçiş hücumlarındaki en büyük kozlarından biri olan ve performansıyla Polonya Milli Takımına kadar yükselen Konrad Michalak İstanbulspor maçında oyuna 65.dakikada dahil olmuş ve sakatlanarak 79.dakikada oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. Devam eden 4 haftalık süreçte ağrıları azalmayan Polonyalı futbolcu Fenerbahçe, Giresunspor, Hatayspor ve Galatasaray maçlarında formasından uzak kalmıştı. Takımla beraber çalışmalara başlayacak olan Michalak’ın Ümraniyespor maçında kadroda olması planlanıyor.

Galatasaray maçı öncesi Muric şoku

Arabam.com Konyaspor’da Galatasaray maçı öncesinde sakatlar kervanına yeni transfer Robert Muric dahil oldu. Muric’in çekilen MR’ının ardından proksimal hamstring tendonunda ve kas içinde 1.derece ödem ve zorlanma tespit edilmiş ve maç kadrosundan çıkartılmıştı. Muric, milli takım arasında takımla beraber çalışmalarına başlayacak ve Ümraniyespor maçının kadrosunda yer alacak.

Endri Çekici Milli takımda

Konya’da oynana Vaduz ve Ankara’da oynanan Ankaragücü maçlarında formasından uzak kalan Endri Çekici, kısa sürede takıma geri dönmüştü. Son oynanan Galatasaray maçına mükemmel başlayan Arnavut oyuncu uzak mesafeden golünü atmış, bir şutu da direkten dönmüştü. Oyunun 30.dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Endri, o ana kadar sahanın en iyi oyuncularından biriydi. Yapılan tetkiklerde bir sorun çıkmamasının ardından Arnavut Milli takımın aday kadrosuna çağırılan Endri, orada herhangi bir sorun yaşamadığı takdirde Ümraniyespor maçında kadroda olacak.

Oğulcan formasına kavuştu

Oğulcan sezonun ilk maçına Galatasaray maçı ile çıktı. Genç oyuncu Erzurum’daki hazırlık kampında sakatlanmıştı. Oğulcan; Avrupa’da BATE ve Vaduz maçları olmak üzere ligde Ankaragücü, Başakşehir, İstanbulspor, Fenerbahçe, Giresunspor ve Hatayspor maçlarında forma giyememiş ve ilk 10 maçı kaçırmıştı. Dizinden bir operasyon geçiren Oğulcan, 7.haftada oynanan Galatasaray maçının 81.dakiaksıdna formasını kavuşmuştu. Geçen sezon Konyaspor formasıyla 24 maça çıkan 24 yaşındaki futbolcu 1 gol ve 1 asistlik performans göstermişti. (HALİL YILMAZER)