MHK'dan kırmızı kartlara net açıklamalar

MHK'dan kırmızı kartlara net açıklamalar
Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Murat Ilgaz ve TFF Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas, Süper Lig'de bu hafta Konyaspor-Fenerbahçe maçındaki kırmızı kart pozisyonlarını değerlendirdi.

Süper Lig'de hakem kararlarının MHK yetkilileri tarafından televizyonda değerlendirilmesi kararı hayata geçti.

Yayıncı kuruluşta yayınlanan programda Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Murat Ilgaz ve TFF Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas haftanın tartışılan kararlarını değerlendirdi.

Valencia'nın kırmızı kartı doğru 

Hugh Dallas: Stadyumların her yerinde artık kameralar var. VAR bu tür pozisyonları birçok açıdan süzebilecek, kaçırmayacaktır. Hakem burada son derece iyi yaptı pozisyonu yakalayarak ama yakalayamasa da VAR hızlı bir şekilde hakemi uyarıcaktı. Hakem ardından kırmızı kart gösterecekti. Herkes izliyor, oyunculara bir daha böyle davranmamalarını tavsiye ederim.

Murat Ilgaz: Burada hakem hisleriyle bir şeyler olabileceğini gördü. İyi hakemlerin özelliklerinden biridir. Olay olduktan sonra müdahale değil olabilecekleri önceden görme ve tedbir almadır. Burada hakemin önceden tedbir alma söz konusu değildi ama olabilecekleri hissetti ve kendisi bu kararı verdi. Bu maçta 17 kamera vardı. Bu gözden kaçan bir olay olsa da mutlaka VAR tespit edecekti.

Ucuz sarı kartlara dikkat 

Murat Ilgaz, Konyasporlu Adil Demirbağ'ın ikinci sarı kartla oyun dışı kalmasının doğru bir karar olduğunu ifade etti. Hugh Dallas, hakemleri sık sık uyararak ucuz sarı kart göstermemelerini istediklerini söyledi.