Konyaspor'un rakibi Sivasspor kümede kalma savaşı veriyor

Konyaspor'un rakibi Sivasspor kümede kalma savaşı veriyor
Geçen sezonu Türkiye kupası ile kapatan ve bu sezon Avrupa’da mücadele eden Demir Grup Sivasspor kümede kalma savaşı veriyor.

30 Mayıs Salı günü evinde Konyaspor ile karşılaşacak Sivasspor, 35. haftayı mağlubiyetle kapattı. Kırmızı-beyazlı takım, deplasmanda lider Galatasaray’a 2-0 mağlup olarak 37 puanda kaldı. Bu sonuçla Sivas ekibi, üst üste 4’ncü yenilgisini aldı. Sivasspor, ligde kalma adına henüz tam olarak rahatlayamadı. Başkan Mecnun Otyakmaz ile teknik direktör Rıza Çalımbay da sezonun bitiminin ardından görevi bırakacaklarını açıklamıştı.

Sivasspor dezavantajlı

Ligde Ümraniyspor’un bitime 3 hafta kala küme düşmesinin ardından diğer küme düşecek takım merak konusu. 16. sıradaki Giresunspor’un 34, 15. İstanbulspor’un 35, 14. Sivasspor’un 37, 13. Anatlyaspor’un 38 ve 12. Ankaragücü’nün 39 puanı buluyor. Sivasspor henüz BAY haftasına gelmedi ve bu nedenle ligde oynayacağı 2 maç bulunuyor. Giresunspor ve İstanbulspor’un ise 3’er maçı bulunuyor. Sivasspor Konyaspor ile oynamasının ardından son maçında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak. Giresunspor ise Traboznpsor, küme düşen Ümraniyespor ve Antalyaspor ile kozlarını paylaşacak. İstanbulspor ise Adana Demirspor, Gaziantep FK (hükmen) ve küme düşen Ümraniyespor ile oynayacak. Sivasspor’un fikstür dezavantajı oldukça fazla.

Kupa’da finale çıkmak istiyor

Sivasspor, Konyaspor maçı öncesinde Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında 24 Mayıs Çarşamba günü deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. İlk maç golsüz eşitlikle sona erdi. Kırmızı-beyazlı takım, Kadıköy’de güçlü rakibi karşısında üst üste ikinci kez final vizesi arayacak. Spor Servisi