Konyaspor'un rakibi Beşiktaş'ta gündem Weghorst

Konyaspor'un rakibi Beşiktaş'ta gündem Weghorst
Konyaspor Spor Toto Süper Lig'in 19.haftasında sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek. İstanbul temsilcisinin gündeminde ise tek konu Hollandalı oyuncu Wout Weghorst'un takımdaki geleceği

Konyaspor Spor Toto Süper Lig'in 19.haftasında sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek. İstanbul temsilcisinin gündeminde ise tek konu Hollandalı oyuncu Wout Weghorst'un takımdaki geleceği.

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 19.haftasında 14 Ocak Cumartesi günü saat 16.00'da MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda Beşiktaş'ı ağırlayacak.

Siyah-beyazlılar, 18.hafta maçında cumartesi günü evinde Kasımpaşa'yı Cenk Tosun ve Wout Weghorst'un attığı gollerle 2-1 mağlup etmişti. Hollandalı golcünün attığı golden sonra yaptığı sevinç ve maç sonunda sahadan ayrılamaması 'takımdan ayrılıyor" olarak yorumlanmıştı.

Beşiktaş camiasına yakın olan isimler Weghorst'un İngiliz temsilcisi Manchester United ile görüştüğünü ve yarın İngiltere'ye uçacağını yazmış hatta bazı isimler Hollandalı golcü için soyunma odasındaki odasını topladığını bile yazmıştı.

Beşiktaş ise tüm bu haberlerin üzerine; "Futbol A Takımımızın Süper Lig'de Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmanın ardından futbolcumuz Wout Weghorst ile ilgili medyada spekülatif haberler yer alması nedeniyle açıklama yapma gereği ortaya çıkmıştır. Futbolcumuzun kontratında Premier Lig'den teklif gelmesi halinde 2.5 milyon Euro tazminat bedeliyle sözleşmesinin feshedilebileceği şeklinde çıkış maddesi bulunduğu iddiası hayal ürünüdür. Bununla beraber söz konusu oyuncunun salı günü takımdan ayrılacağı yönündeki haberler tamamen gerçek dışıdır. Wout Weghorst ile ilgili inisiyatif tamamen Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ndedir. Bu konu hakkında bir gelişme olduğu takdirde saygıdeğer camiamızın ve kamuoyunun bilgilendirileceği hususunu da belirtiriz" açıklamasını yayımladı.

Beşiktaş sezon başında Weghorst'u kiralık olarak kadrosuna katmıştı. Hollandalı golcü Beşiktaş'ta 2022-2023 sezonu için 2.8 Milyon Euro yıllık ücret kazanıyor.

Burnley takımından sezon başında kiralanan Hollandalı golcü Beşiktaş formasıyla çıktığı 18 maçta 9 gol ve 4 asistlik katkı sağladı.