Konyaspor'un rakibi Beşiktaş

Konyaspor'un rakibi Beşiktaş
AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin ikinci devre ilk maçında bugün sahasında Beşiktaş Emlakjet’i konuk edecek.

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin ikinci devre ilk maçında bugün sahasında Beşiktaş Emlakjet’i konuk edecek. Yeşil-beyazlı Dev Kartallar zorlu mücadelen galibiyetle ayrılıp sezonun ikinci yarısına daha umutlu başlamak istiyor.

Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 16.hafta maçında bugün Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda saat 13.00’de Beşiktaş Emlakjet’i konuk edecek. Mücadelede Yener Yılmaz, Ahmet Tatlıcı ve Polat Parlak hakem üçlüsü düdük çalacak.

Ligde kalma adına çok önemli maç

Sezonun ilk yarısını 6 galibiyet ve 9 mağlubiyetle 21 puan toplayarak 11.sırada bitiren Konyaspor, sezonun ikinci yarısının ilk maçında evinde Beşiktaş’ı mağlup ederek sezonun ikinci yarısına galibiyetle başlamayı hedefliyor. Konyaspor, taraftarının da desteğini arkasına alarak ligin sonuna demir atmış rakibini yenerek ligde kalma yolunda büyük bir eşiği atlamak istiyor. Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynana karşılaşmayı Konyaspor 82-90 kazanmıştı.

Çambel takımı uyandırdı

Takımdaki kötü gidişatın ardından Engin Gençoğlu’nun görevine son veren ve takımın başına Sinan Çambel’i getiren Konyaspor Basketbol genç koç yönetiminde çıktığı Galatasaray NEF ve Manisa BB maçlarını kazanmış ligin ilk yarısının son maçında evinde Karşıyaka’ya kaybetmişti. Sakatların iyileşmesi, takıma yapılan takviyelerin katkı vermesiyle form grafiğini yükselten Konyaspor, yeniden sezon başındaki haline bürünerek parkede mağlup edilmesi zor bir takım haline geldi.

Sinan’dan ekstra katkı

Galatasaray NEF’den takıma katılan Sinan Sağlam’ın bençten getirdiği enerji ve katkıya ek olarak sakatlıkları sona eren Alex Perez ve Rashhed Sulaimon’un yeniden takım içine girmesiyle hem savunmada hem hücum oyun ritmini yukarıya çıkarttı. Konyaspor, tam kadro olarak çıktığı son 3 maçta 2 galibiyet almayı başardı.

Badzim yeniden devreye girmek istiyor

Sezona iyi başlayan ancak son maçlarda parkede istenileni veremeyen Roko Badzim’in adı transfer dedikodularında ilk sıralara çıkmıştı. Ciddi bir form düşüklüğü yaşayan Badzim ile görüşmeler ve toplantılar yapan teknik ekip oyuncunun yapabileceklerinin farkına varması ve parkede yeniden cesaretlenmesi gerektiğini iletti. Badzim’in Beşiktaş maçında reaksiyon vermesi umut ediliyor.

Eddie ve Morgan’ın durumu kritik

Konyaspor’da son maçta ayağından sakatlanan Jarell Eddie ve yorgunluk hisseden Jordan Morgan’ın karşılaşmadan oynayıp oynamayacakları maç saatinde belli olacak. Öte yandan hastalığını atlatan yerli pivot Ramazan Tekin’in bugün bençteki yerini alması bekleniyor.

Biletlerin satışı devam ediyor

Bugün, 13.00’te Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanacak zorlu karşılaşmanın biletlerinin de satışı devam ediyor. Bilet fiyatlarında değişikliğe gidilmedi ve pota arkası tribünleri 40, orta tribünler ise 50 TL’den satışa sunuldu. Yönetim, zorlu mücadele için taraftara destek çağrıları yapıyor.

Beşiktaş’tan 3 önemli takviye

Igor Miilicic yönetimindeki sBeşiktaş Emlakjet ise ligde çıktığı 15 karşılaşmada yalnızca Galatasaray NEF, Gaziantep Basket ve Darüşşafaka’yı mağlup etmeyi başardı. Çıktığı son 9 karşılaşmada yalnızca 1 kez kazanabilen siyah-beyazlılar üç ciddi hamle yaptı. Isaiah Whitehead, Parker Jackson Cartwright ve Michał Sokołowski’yi kadrosuna katarak ligin ikinci yarısına tutunmak istiyor. Bu 3 oyuncunun da bugün oynanacak karşılaşmada parkede olması bekleniyor. HALİL YILMAZER