Konyaspor'un pilot takımı kapanmanın eşiğinde!

Konyaspor'un pilot takımı kapanmanın eşiğinde!
Konyaspor'un pilot takımı olan 1922 Konyaspor'da yaprak kıpırdamıyor. Ligin başlamasına kısa süre kala helen bir hareketlilik yok!

3. Lig 3. Grup'ta yer alan TÜMOSAN Konyaspor'un pilot takımı 1922 Konyaspor'da sezonun açılmasına kısa bir süre kala halen hareketlilik yok.

Konyaspor Kulübü, mali yük olduğunu düşündüğü 1922 Konyaspor'u elden çıkartmak istiyor. Satılacağı veya bir içe takımına kiralanacağı şekilde iddialar kulislerde dolaşırken henüz resmi bir adım atılmadı. Yeşil-beyazlılar somut gelişmeler henüz yaşanmış değil.

Konya ilinin futbolda ikinci profesyonel kulübü olan 1922 Konyaspor'da yönetimin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken kulüpte bulunan mevcut teknik heyet, oyuncular ve personelin başta olmak üzere herkesi endişe kaplamış durumda.

Yavru Kartal'da sözleşmeleri olan oyuncular ise oldukça kötü ve perişan halde. Uzun bir süredir bireysel olarak antrenmanlar yapan oyunculara diğer kulüplerden resmi transferler teklifleri geldiği ancak bonservislerini alma konusunda muhatap bulamadıkları ve bu noktada büyük sıkıntılar yaşadıkları öğrenildi.

3.lig 3.Grup'ta yer alan 1922 Konyaspor 9 Eylül'de ilk maçına çıkacak. Rakipleri takımlarının büyük bölümünü kurdu ve kamp dönemini geçiriyor. 1922 Konyaspor ligin ilk haftasında 9 Eylül Cumartesi günü saat 16.30'da Büyükçekmece Tepecik Spor'a konuk olacak.

Özgökçen: 1922 Konyaspor’un Konyaspor’a faydası olmadığı kanaatindeyim

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen 1 Ağustos'taki Genel Kurul'da yaptığı açıklamada 1922 Konyaspor'un herhangi bir faydasının olmadığını ifade etmişti. Özgökçen; "Göreve gelirken pilot takımın bize çok önemli olduğu söylendi. Biz de bu yönde çok çalışma yaptık. Bu benim şahsi kanaatimdir, yönetimin değildir; mali yapısı çok düzgün gitmeyen borçlu takımlarda bence pilot takıma gerek yok. Ekstra bir bütçe oluşturmak zorunda kalıyorsunuz. Gençleri oyuncularınızı kiralık gönderiyorsunuz, yine bunların maaşlarını belki yine siz karşılıyorsunuz. Bir katkı da olmadığı zaman, ekstra bütçe, takım ve tesisler ortaya çıkıyor. 1922 Konyaspor’un Konyaspor’a faydası olmadığı kanaatindeyim. Yararlı bir takım değildir. Çünkü gençleri altyapımızdan yetiştirirsek daha verim alabiliriz veya A takımda oynayamayan oyuncularımızı başka takımlara kiralayabiliriz. Kiralama ile takım yükünü de hafifletmiş oluruz. Türkiye’de pilot takım hüviyeti tutmamıştır" açıklamalarını yapmıştı.

Kaynak:Konya'nın Sesi