Konyaspor'un Lig Yolculuğu Başlıyor

Konyaspor'un Lig Yolculuğu Başlıyor
Arabam.com Konyaspor, 2022 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından lig serüvenine yeniden başlıyor. Yeşil-beyazlılar yarın evinde Corendon Alanyaspor’u konuk edecek.

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 15.haftasında yarın MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda saat 16.00’da Akdeniz temsilcisi Alanyaspor’u konuk edecek. Ligde 42 gün aranın ardından maça çıkacak olan yeşil-beyazlılar Perşembe günü yaşadığı kupa zaferini lige de yansıtmak istiyor. Üst gruba daha fazla yaklaşmak için kazanmak isteyen Anadolu Kartalı seyircisi önünde 3 puana uzanma hedefinde.

Kötü seri Kayseri’de son bulmuştu

Konyaspor, Süper Lig’deki son oynadığı Kayserispor maçından önce çıktığı 5 karşılaşmadan galibiyet çıkartamamıştı. Yeşil-beyazlılar Dünya Kupası arasından önceki son karşılaşmasında Kayseri deplasmanından Diouf ve Calvo’nun golleriyle 2-1 kazanarak dönmüş ve kötü seriye son vermişti. Anadolu Kartalı 24 olan puanını 27 yapıp yeniden zirve yürüyüşüne devam etmek istiyor. Bu sezon iç sahada çıktığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 berbaerlik ve 1 mağlubiyet alan yeşil-beyazlılar 11 puan topladı.

Diouf kulübede, Endri tribünde

Arabam.com Konyaspor’da sakatlıkları bulunan Mame Diouf ve Endri Çekici’nin son durumları yarın maç saatinde belli olacak. Mame Diouf’un ihtiyaç olması halinde 30 dakika oynaması beklenirken Endri Çekici’nin bu maçta süre alması beklenmiyor. Konyaspor, bu iki oyuncu dışında eksik bulunmuyor.

AS’lar 11’e dönüyor

Konyaspor, perşembe günü oynanan Bodrumspor maçına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkmıştı. Teknik Direktör İlhan Palut, Süper Lig’de çok fazla forma şansı vermediği oyuncularını kupada değerlendirmişti. Palut, Alanyaspor maçında as oyuncularına görev verecek. Konyaspor’un karşılaşmaya; Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Amir, Soner, Oğulcan, Bytyqi, Michalak ve Muhammet 11 ile çıkması bekleniyor.

Alanyaspor ile 15. mücadele

Tahinde daha önce Alanyaspor ile 14 maça çıkan Konyaspor bu maçların 7’sinde sahadan galibiyet ile ayrıldı. 6 maçı kaybeden Anadolu kartalı 1 maçta ise rakibiyle puanları paylaştı. 14 maçta Alanyaspor ağlarına 27 gol bırakan Konyaspor kalesinde 23 gol gördü. 2021-2022 sezonunda Konya’da oynanan maç 1-1 berabere sonuçlanmış, Alanya’da oynanan karşılaşma ise 5-1 Alanyaspor galibiyeti ile bitmişti. Konyaspor’un geçen sezon bir maçta en fazla gol yediği karşılaşma deplasmanda oynadığı Alanyaspor maçıydı.

Alanyaspor deplasmanlarda istikrarsız

Akdeniz temsilcisi Alanyaspor Konya’ya moralli geliyor. Alanyaspor Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası 5.tur maçında Spor Toto Süper Lig temsilcisi Eyüpspor’u 3-2 mağlup ederek son 16 turuna kalmış ve son 16 turunda da Galatasaray ile eşleşmişti. Lig’de de inişli çıkış performans sergileyen Akdeniz temsilcisi 17 puan toplayabildi. Deplasmanda ligin en kötü üçüncü takımı olan Alanyaspor, 7 deplasman maçında 1 galibiyet 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

Şimşek, dördüncü kez Konyaspor maçında

Yarın oynanacak Konyaspor-Alanyaspor maçını Bahattin Şimşek yönetecek. Şimşek’in yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve Abdullah Özkara yapacak. Maçın 4.hakemi ise Kutluhan Bilgiç olacak. Bahattin Şimşek, bugüne kadar Konyaspor’un 3 maçında düdük çaldı. Konyaspor bu 3 maçta 1’er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet elde etti. Şimşek, bu sezon ligin ilk haftasında oynanan ve 0-0 tamamlanan MKE Ankaragücü maçında da düdük çalmıştı. HALİL YILMAZER