Konyaspor'un konuğu Karşıyaka.. Seriye Devam..

Konyaspor'un konuğu Karşıyaka.. Seriye Devam..
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ilk devrenin son maçında bugün evinde Pınar Karşıyaka’yı ağırlayacak olan AYOS Konyaspor Basketbol yakaladığı 2 maçlık galibiyet serisini 3 maça çıkartmak istiyor.

Konyaspor Basketbol’da takımın başına Sinan Çambel’in geçmesinin ardından iç sahada Galatasaray NEF’i ardından ise deplasmanda Manisa BB’yi mağlup eden Konyaspor Basketbol ligde kalma yolunda iki hayati galibiyet elde etmişti. Yeşil-beyazlılar ilk devrenin son maçında bugün Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda Pınar Karşıyaka’yı konuk edecek. Saat 13.00’da başlayacak karşılaşmada Altuğ Köselerli, Ziya Özorhon ve Özge Şentürk Bayraktar hakem üçlüsü düdük çalacak.

Sakat oyuncu bulunmuyor

İlk yarının ortalarında takımdaki yabancı oyuncuların yaşadığı sakatlıklardan dolayı ağır darbeler alan Konyaspor Basketbol’da Karşıyaka maçı öncesinde sakat oyuncu bulunmuyor. Sahada 5 yabancı ile oynadığı zaman savunmada ve hücumda oldukça efektif işler çıkartan Dev Kartallar durdurulması zor bir takım haline geliyor. Konyaspor, evinde Karşıyaka’yı devirerek devre arasına 3’te 3 ile girerek ligde kalma yolunda büyük bir eşiği atlamak istiyor.

İlk 8 için halen umut var

Ligde çıktığı 14 karşılaşmada 6 galibiyet ve 8 mağlubiyet alan Konyaspor, 20 puanla haftaya 11.sırada başlıyor. Konyaspor için halen sezonun ilk yarısını ilk 8’de bitirme ve Türkiye Kupası’na katılma ihtimali bulunuyor. Konyaspor bugün Karşıyaka'yı farklı şekilde yener, Darüşşafaka, Bahçeşehir ve Merkezefendi kaybederse oluşacak averaja göre 8.sırada ilk yarıyı sonlandırıp adını çeyrek finale yazdırabilir. Konyaspor, olası kupaya katılması ve yine olası çeyrek finali geçmesi durumunda dört takımın kozlarını paylaşacağı 16-19 Şubat Konya'da düzenlenecek 4'lü finallere katılama hakkını elde edecek.

Salon dolacak

Bugün oynanacak karşılaşmada salonun tamamının dolması bekleniyor. Konyaspor taraftar gruplarından Nalçacılılılar ‘önce salona sonra stadyuma’ paylaşımı ile iki maçta da Konyaspor’a destek vereceklerini açıklamıştı. Öte yandan Konyaspor’un isim sponsoru olan AYOS Grup Karşıyaka maçı için 400 biletlik sosyal medya çekilişi gerçekleştirdi.

Karşıyaka 8’de 7 ile Konya’ya geldi

İzmir temsilci Pınar Karşıyaka ise Konya’ya oldukça formda geldi. Ligde çıktığı son 8 karşılaşmadan 7 galibiyet elde eden Karşıya yalnızca deplasmanda Bahçeşehir Koleji’ne mağlup oldu. Karşıyaka bu süreçte Anadolu Efes, Darüşşafaka ve FruttiEx Bursa’yı mağlup etmeyi başarmıştı. Deplasmanda çıktığı 7 maçta 4 galibiyet, 3 mağlubiyet alan İzmir temsilcisi iç sahada ise 7 maçta yalnızca 1 mağlubiyet aldı. Karşıyaka, ligde 87,6 sayı ortalaması ile oynuyor. HALİL YILMAZER