Konyaspor'un gözü beşinci sırada!

Konyaspor'un gözü beşinci sırada!
Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 32.haftasında cumartesi günü sahasında Trabzonspor’u konuk etti. Karşılaşmayı 2-1 kazanarak puanını 45’e yükselten Konyaspor, yeniden yükselişe geçti ve gözünü beşinci sıraya dikti.

2022-2023 sezonuna oldukça iyi başlayan ancak 8.haftadan sonra düşüşe geçen Arabam.com Konyaspor, aldığı kötü sonuçların ardından üst sıralardan uzaklaşmıştı. 19.haftada iç sahada oynanan Beşiktaş maçı sonrası İlhan Palut'un görevine son veren yeşil-beyazlılar takımın başına Sırp çalıştırıcı Aleksandar Stanojevic’i getirmişti. Stanojevic yönetimden çıktığı ilk 4 maçta mağlup olan Anadolu Kartalı son oynadığı 9 karşılaşmada 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak yeniden üst sıralar için yükselişe geçti.

Beşincilik zor değil

45 puanla 7.sırada bulunan Konyaspor’un önünde 51 puanlı Başakşehir ve 48 puanlı Kayserispor yer alıyor. Yeşil-beyazlılar 33.hafta karşılaşmasında evinde Kayserispor’u konuk edecek. Anadolu Kartalı rakibini mağlup etmesi halinde 6.sıraya yükselecek. Başakşehir'in ise lig sonunda önünde oldukça zorlu bir yol var. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde MKE Ankaragücü ile karşılaşacak olan lacivert-turunculular kalan 6 maçında ise Galatasaray, Adana Demirspor ve Trabzonspor gibi takımlarla karşılaşacak. Konyaspor, kalan 5 maçında puan kaybı yaşamaması halinde güçlü rakibi yakalayıp geçme ihtimali bulunuyor.

Alınacak 15 puan var

45 puanda olan Arabam.com Konyaspor, kalan 5 maçının tamamını kazansa puanını 60’a çıkartacak. Geçen sezonu 68 puanla kulüp rekoru kırarak tamamlayan yeşil-beyazlılar kalan tüm maçlarını kazanması halinde geçen sezondan 8 puan uzakta kalacak. Bu sezon hoca değişimine giden, oldukça kötü sonuçlar ve süreçler geçiren ve devre arası önemli oyuncularını kaybeden Anadolu Kartalı için halen sezonun geri kalanı için önemli bir fırsat var.

İç saha-deplasman durumu terse döndü

Geçen sezonu iç sahada 43 puan toplayarak önemli bir puan ortalaması yakalayan Konyaspor, bu sezon bu puan ortalamasının oldukça uzağında. Yeşil-beyazlılar bu sezon iç sahada oynadığı 16 karşılaşmada yalnızca 21 puan toplayabildi. Anadolu Kartalı iç sahada geriye kalan iki maçını kazanması halinde iç saha puanını 27’ye yükseltebilir. Geçen sezon deplasmanda 19 maçta 25 puan toplayan Konyaspor, bu sezon deplasmanda geriye kalan 15 karşılaşmada 24 puan toplayan toplamayı başardı. Konyaspor’un önünde halen oynayacağı 3 deplasman maçı bulunuyor. Yeşil-beyazlılar deplasman puanını ise 33’e yükseltebilir. HALİL YILMAZER