Konyasporlu yönetici Adem Bulut'tan transfer ve takım kurgusu hakkında özel açıklamalar

Konyasporlu yönetici Adem Bulut'tan transfer ve takım kurgusu hakkında özel açıklamalar
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor İkinci Başkanı Adem Bulut, 2024-2025 sezonu öncesinde Konya’nın Sesi Gazetesi’ne özel açıklamalar yaptı. Başkan Bulut, takımdaki yeni yapılanma hakkında konuştu.

Konyaspor İkinci Başkanı Adem Bulut, 2024-2025 sezonu öncesinde Konya’nın Sesi Gazetesi’ne özel açıklamalar yaptı. Başkan Bulut, takımdaki yeni yapılanma hakkında konuştu.

Takımı devir aldığınızdan sonraki geçen süreçleri nasıl açıklarsınız?

Belli bir sıkıntıda olan takımı devir aldık aslında. Devre arası transferine başladık ve 4 tane oyuncu ile yolları ayırdık. Bunların içinde maddi külfet olan oyuncularda vardı, öncelikle bu oyuncular göndermek istedik. Sonrasında kulübün yapısına uygun kısa zamanda adapte olacak oyunculara yöneldik. 8 transfer yaptık. Bu 8 transferin 6’sında verim aldık. Kiralık oyunculara yöneldik. O dönemde yaşadığımız sıkıntılar bizi baya gerdi. Zor süreçler yaşadık. Her gün yeni ödemeler karşımıza çıkıyordu. Geçmişten kalan ödemeler, bizim taahhüt ettiğimiz ödemeler, primler, maaşlar ciddi bir sorumluluk devir almıştık. Oyunculara söz verdiğimiz ödemeleri yaptık. 2-3 ay geriden gelen ödeme planı Anadolu takımlarında normaldir. Primleri ise söz verdiğimiz günlerde yatırdık. Futbolcuların prim ödemesi kalmadı. Her maçta daha fazla gerildik ve süreç son maça geldi. Son maçın da son dakikasına kadar sürdü bu gerginlik. Ligde kalınca bizlerde rahatlama oluştu. O süreç şehir olarak zordu. Yönetim, futbolcu, taraftar, basın, bürokrat, milletvekili ile hep birlikte süreci yaşadık. Trabzonspor sayesinde katıldık diyenlere katılmıyorum. O puanı oraya getirdik, emek var. Ligin ikinci yarısında Pendik, Ankaragücü bu takımları yendik. Karagümrük’e kaybetmedik. İyi niyetimizin ve samimiyetimizin karşılığını aldık.

Transfer politikası için neler söylersiniz?

Bu yıl yeni bir yapılanmaya giriyoruz. Bu yapılanmada sözleşmesi biten oyuncuların tamamı ile yollarımızı ayırdık. 12 oyuncu ile vedalaştık. Sözleşmesi bitmeye yakın olan oyuncularla sözleşme uzattık. Onlara olan güvenimizi gösterdik. 9 transfer yaptık. Bu 9 transferin 5’ine bonservis verdik diğer oyuncular ise bedelsiz şekilde takımımıza katıldı. 2-3 yıllık anlaşmalar yaptık. Bu oyuncular hem ahlaki hem karakter anlamında takıma katkı sağlayacak, takımı ileriye götürebilecek oyuncular. Zorluklara göğüs gerebilecek bir oyuncu yapısı oluşturduk. Yusuf Küçükbakırcı ve Erkut Çağlar Çelik’e de ayrıca teşekkür ediyorum, çok alışıyorlar. Buradaki tüm masrafları da kendi ceplerinden karşılıyorlar. Kulüp kasasından karşılamıyorlar. Ciddi bir fedakârlıklar yapıyorlar.

Kısa vadeli hedefiniz nedir?

Maaş dengesinde de yeni bir yapılanmaya gittik. Kadrodaki oyuncuların maaşlarını ödenebilir bir yapı kuruyoruz. Mevcut oyuncunun performansını arttırması ve oynaması için aylık maaşını vermek zorundayız. Bunun için mücadele veriyoruz. Bunun yanında elbette saha sonuçlarının da olumlu gitmesini bekliyoruz bunun için güzel bir takım kurduk ve eklemeler yapacağız.

Uzun vadeli hedefler var mı ?

Takıma sahip çıkmak için uğraşıyoruz. Çok işle uğraşan hata yapar, bunlar olacak da zaten. Hatalar, yanlışlar olacak. Kim kusursuz ya da hangi kurum kusursuz yönetiliyor? Ciddi fedakarlıklar yapıyoruz. Kulübün bugüne kadar tarihinde olmamış 6 ayda toplamda 350 Milyon TL para verdik, kimsenin de şu anda parasını istediği yok. Herkes iyi şeyler olsun diye uğraşıyor ancak yersiz ve manasız eleştirilere maruz kalıyoruz. Herkesin, enerjiye, motivasyona, morale ihtiyacı var. Biz kulübün altına dinamit koymuyoruz. Geçmişten gelen borç yükünü azaltmaya çalışıyoruz ve kulübü daha doğru yönetilebilecek bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Konyaspor 2-3 yıl içinde çok iyi durumda olacaktır. İstikrar önemli. Bunun için çalışıyoruz.