Konyasporlu Yasir’den siftah yok!

Konyasporlu Yasir’den siftah yok!
Konyaspor’un sezon başında Kayserispor’dan kadrosuna kattığı sol bek oyuncusu Yasir Subaşı, Süper Lig’de henüz süre almadı.

Sezon başı transfer döneminde sol bekte Guilherme Sitya’nın alternatifi olması için takıma transfer edilen 27 yaşındaki Yasir Subaşı, ligde Konyaspor’un 23 maçının hiçbirinde süre almadı. Hiçbir maça ilk 11 başlamayan Yasir oyuna sonradan da dahil olmadı. Guilherme’nin sakatlık ve kart problemi yaşamamasından dolayı formayı bir türlü alamayan Yasir Subaşı ligde siftah henüz yapamadı.

Golü tur getirdi

Bu sezon 28 Temmuz 2022 tarihinde UEFA Konferans Ligi’nde ikinci tur rövanş maçında BATE Borisov karşısında Guilherme’nin yerine oyuna ikinci yarıda giren ve 45 dakika süre alan Yasir Subaşı Konyaspor formasıyla bir sonraki maçına ise 22 Aralık 2022 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası Beşinci Tur maçında Bodrumspor karşısında çıktı. Yasir'in iki maç arasında geçen 147 günde süre almadı.

Bodrumspor maçında 120 dakika sahada kalan Yasir Konyaspor’un 3-2 kazandığı maçta 114.dakikada galibiyet golünü atarak Konyaspor’a tur getirmişti. Bu sezon sadece Konyaspor formasıyla Bodrumspor maçında maça ilk 11’de başlayan Yasir önemli bir gole imza atmıştı.

Guilherme maç kaçırmadı

Konyaspor’un Brezilyalı sol beki Guilherme Sitya ise bu sezon Konyaspor’un 23 maçının tamamında 90 dakika sahada kaldı ve dakika kaçırmadı. 2 gol atan ve 4 asist yapan Guiherme Sitya bir önceki sezonu da 39 maç oynayarak 4 gol ve 6 asistle tamamlamıştı.

Guilherme’nin ligde iki sarı kartı bulunuyor. Deneyimli oyuncu 4 sarı karta ulaşırsa 1 maç cezalı duruma düşecek. HALİL YILMAZER