Konyasporlu oyuncular Milli Takımlarında neler yaptı?

Konyasporlu oyuncular Milli Takımlarında neler yaptı?
Arabam.com Konyaspor’un oyuncularından İbrahim Sehic, Francisco Calvo, Bruno Paz, Andreas Bouchalaklis ve Endri Çekici milli takımlarından davet almıştı. Peki, bu 5 oyuncu milli takımlarında neler yaptı?

Arabam.com Konyaspor’un oyuncularından İbrahim Sehic, Francisco Calvo, Bruno Paz, Andreas Bouchalaklis ve Endri Çekici milli takımlarından davet almıştı. Peki, bu 5 oyuncu milli takımlarında neler yaptı?

Sehic 180 dakika süre aldı

Konyaspor’un kalecisi ve aynı zamanda kaptanı İbrahim Sehic, Bosna-Hersek’in Avrupa Şampiyonası Elemleri J Grubunda oynadığı İzlanda ve Slovakya maçlarında 90’ar dakika sahada kaldı. 23 Mart’ta oynanan Bosna-Hersek-İzlanda maçını Bosna-Hersek 3-0 kazandı. Bu karşılaşmada İbrahim Sehic karşılaşmada 3 kurtarış yaptı. Bosna-Hersek gruptaki ikinci maçında ise Slovakya’ya konuk oldu. İbrahim Sehic bu maçta da 90 dakika sahada kaldı, karşılaşmayı Slovakya 2-0 kazandı. İbrahim Sehic maçı 5.6 rating ile bitirerek maçın en kötü performansını sergileyen oyuncu oldu. Kalesinde iki gol gören Sehic, 2 kurtarış yaptı.

Paz, büyük beğeni topladı

Konyaspor’un Angolalı orta saha oyuncusu Bruno Paz, geçtiğimiz ay milli takım tercihini Angola’dan yana kullanmıştı. Paz, Angola’nın Uluslar Kupası Elemeleri E Grubunda oynayacağı Gana maçları için aday kadroya davet edildi. Kariyerinde ilk A Milli maçına 23 Mart’ta Gana karşısında çıkan Bruno Paz açın 33.dakikasında oyuna girdi ve 57 dakika sahada kaldı. Karşılaşmayı Gana 1-0 kazandı. Angola ile Gana 27 Mart tarihinde bu kez Angola’da karşı karşıya geldi. Paz, bu karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve 87 dakikada yerini Benedito Mukendi’ye bıraktı. 1-1 sona eren karşılaşmada Angola adına maçın en iyi oyuncusu olan Paz karşılaşmada 43/45 pas, yüzde 96 pas isabet oranı ile orta sahada çok iyi performans gösterdi.

Calvo iyi başladı, kötü bitirdi

Konyaspor’un Kosta Rikalı savunma oyuncusu Francisco Calvo, Kosta Rika’nın CONCACAF Uluslar Ligi Lig A Grup B’de oynayacağı Martinik ve Panama ve maçlarının aday kadrosuna çağırıldı. Kosta Rika ilk olarak Martinik ile deplasmanda karşılaştı. Calvo, bu karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve 90 dakika sahada kaldı. Kosta Rika 88’de Suarez ve 90+1’de Contreas’ın golleri ile karşılaşmayı 2-1 kazandı. Kosta Rika ikinci maçında ise Panama’yı konuk etti. Bu karşılaşmada da Calvo 90 dakika sahada kaldı. Karşılaşmayı Panama 1-0 kazandı.

Bouchalakis süre almadı

Konyaspor’un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Yunan orta saha oyuncusu Anderas Bouchalakis, Yunanistan’ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Grubu’nda oynayacağı Cebelitarık karşılaşmasının aday kadrosuna davet edilmişti. Bouchalakis, Cebelitarık maçının kadrosunda yer almadı. Karşılaşmayı Yunanistan Masouras, Siopis ve Bakasetas’ın attığı gollerle 0-3 kazandı. 26.haftada Konya’da oynanan Konyaspor-Galatasaray karşılaşmasına ilk 11’de başlamış ve 31.dakikada sakatlanarak yerini Bruno Paz’a bırakmıştı. Hafif sakatlığı bulunan Bouchalakis’in bu karşılaşmada riske edilmediği öğrenildi.

Çekici kadroya giremedi

Konyaspor’un Arnavut oyuncusu Endri Çekici, Arnavutluk’un Avrupa Şampiyonası Elemeleri E Grubunda oynayacağı Polonya karşılaşmasının aday kadrosuna davet edilmişti. 27 Mart tarihinde oynanan karşılaşmada Endri Çekici forma giymedi. Karşılaşmayı Polonya 1-0 kazandı. Konyaspor’un sezon başında Khaleej’e kiraladığı Sokolo Cikalleshi ise karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve 75 dakika sahada kaldı.

Mehmet Ali 3 maçta da oynadı

Yeşil-beyazlıların genç milli oyuncuları Mehmet Ali Büyüksayar ve Mehmet Erdoğan Türkiye U19 Milli Takımının UEFA U19 Şampiyonası Elemleri Elit Tur 7.Grupta oynayacağı İzlanda U19, Macaristan U19 ve İngiltere U19 karşılaşmalarının aday kadrosuna davet edilmişti. Milliler Grupta oynadığı 3 karşılaşmada İzlanda U19 ile 2-2, Macaristan U19 ile de 111 berabere kaldı. İngiltere U19’a ise 2-0 mağlup oldu. 2 puanla grubu 3.sırada bitiren ay-yıldızlılar finallere gitme hakkı elde edemedi. Mehmet Ali Büyüksayar, 3 maçın tamamına da ilk 11’de başlayıp tamamında 90 dakika süre aldı. Kaleci Mehmet Erdoğan ise 3 karşılaşmada da süre almadı.

Emreli kadrodan çıkartılmıştı

Konyaspor'un ara transfer döneminde kiralık olarak kadrosuna kattığı Azerbaycanlı forvet Mahir Emreli ise Azerbaycan'ın Avrupa Şampiyonası Elemelerinde F Grubunda oynayacağı Avusturya ve İsveç maçlarının aday kadrosuna davet edilmişti. Emreli, Galatasaray maçında yaşadığı sakatlıktan dolayı daha sonra aday kadrodan çıkartılmış ve Konya'da tedavi altına alınmıştı. Azerbaycan deplasmanda oynadığı Avusturya maçını 4-1 ve İsveç maçını ise 5-0 kaybederek elemlere kötü bir başlangıç yaptı.

ÖZEL HABER / HALİL YILMAZER

Konya'nın Sesi İnternet Sitesinde yer alan özel ve imzalı haberler izinsiz kullanılamaz ve kopyalanamaz. Kullananlar ve kopyalayanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.