Konyasporlu Guilherme’nin gözü krallıkta

Konyasporlu Guilherme’nin gözü krallıkta
Konyaspor’da son iki sezon tüm maçlarda forma giyen ve bu alanda ligin en istikrarlı olan Guilherme Sitya, son dönemde yaptığı skor katkılarıyla adından söz ettiriyor.

Brezilyalı sol bek son iki maçta yaptığı asistlerle Kasımpaşa ve Trabzonspor galibiyetlerine önemli katkı sağladı. Guilherme, Ümraniyespor maçında Mame Diouf’un, Trabzonspor maçında da Soner Dikmen’in attığı kafa gollerinin ortasını yaptı. Guilherme bu performanslarının ardından hem 31 hem de 32.haftada haftanın ilk 11’inde kendine yer bulmayı başardı.

Borini ile arasında 2 asist var

33 yaşındaki Guilherme, son asistleriyle beraber Süper Lig’deki asist sayısını da 6’ya çıkardı. Guilherme Sitya, daha önce deplasmandaki Karagümrük maçında iki asist yaparken, deplasmandaki Kayserispor ve iç sahadaki Ümraniye maçlarında da gol ortalarını yapmıştı. Deneyimli futbolcu, ayrıca ilk devredeki İstanbulspor ve Kasımpaşa maçlarında da rakip ağları havalandırdı. 6 asisti bulunan Brezilyalı sol bek, asist krallığına gözünü dikti. Bu alanda ilk sırada ise Fatih Karagümrük’ün İtalyan oyuncusu Fabio Borini bulunuyor. Borini’nin 8 asisti bulunuyor. Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi ise 7 gol pasıyla ikinci sırada yer alıyor. SPOR SERVİSİ