Konyasporlu Cikalleshi, Arnavutluk'u Avrupa Şampiyonasına götürmek istiyor

Konyasporlu Cikalleshi, Arnavutluk'u Avrupa Şampiyonasına götürmek istiyor
Tümosan Konyaspor'un Arnavut forveti Sokol Cikalleshi, oynayacakları Çekya ve Polonya maçlarını değerlendirdi. Cikalleshi; "Olumlu sonuç almak için acı çekebiliriz ancak buna hazırız" desim

Arnavutluk, Euro 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında iki krtik karşılaşmaya çıkacak.

7 Eylül'de deplasmanda Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan Arnavutluk, 10 Eylül'de ise sahasında Polonya'ya karşı mücadele edecek.

Grupta oynadığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde eden Arnavutluk, 6 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Konyaspor'un Arnavut forveti Sokol Cikalleshi bu iki karşılaşmanın aday kadrosuna davet edilmişti. Bugün karşılaşmanın hazırlıklarına başlayan Arnavutluk'ta Sokol Cikalleshi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sokol Cikalleshi, Arnavutluk milli takımının olarak Çek Cumhuriyeti ve Polonya'ya karşı oynayacağı bu iki belirleyici maçta elinden gelenin en iyisini yapacağına söz verirken, hayalinin yeniden Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak olduğunu söyledi. Cikalleshi, Konyaspor ile Süper Lig'de iyi bir başlangıç ​​yaptığından da bahsetti.

Gerçekleşen basın toplantısının, Arnavutluk Milli Takım'ın bunca yıldır yaptığı en önemli toplantılardan biri olduğunu söyleyen Cikalleshi; "Çok odaklanmamız ve bağlılığın maksimumda olması gereken iki maç var. Benim için bu çifte mutluluk çünkü bir Avrupa Şampiyonası ​​deneyimi yaşadım ve eğer bunu ikinci kez deneyimleyecek olursam Milli Takımdaki kariyerim farklı bir anlam kazanır. Umarım hem ben hem de 2016'da bunu başaran diğer oyuncular, oyuncu grubumuza doğru mesajı vermek için saha dışında daha fazla şeyler yapmaya çalışırız. Bu şekilde odaklanma ve bağlılık maksimum düzeyde olmuş olur" dedi.

Takım içindeki havayı değerlendiren Cikalleshi; "Sezonun başındayız ve tüm hücumcular gollerle sezona iyi başladılar. Görevimizi yaptık ve hazırlık aşamalarında yaptığımız çalışmaların meyvelerini aldık. Başarılı olmak için tüm departmanların çalışması gerekiyor ve inanıyorum ki bugünlerde yapacağımız hazırlıklarla bu iki maçta da saha içerisinde hem hücum oyuncuları hem de diğer oyuncular olsun elimizden geleni yapacağız. Bu iki maçta takımımız elinden gelen galibiyeti ve olumlu sonuçları verecektir. Ancak %100'ümüzü vererek bu sonuçlara ulaşabileceğimize inanıyorum' dedi.

Konyaspor ile sezona iyi başladığını aktaran Cikalleshi; "Türkiye'de kendimi iyi hissediyorum. Bu oradaki 8. yılım ve benim için artık bazı durumlae daha kolay. Türkiye ligini daha iyi anlıyorum. Her gün aynı ciddiyetle çalışıyorum ve bunun karşılığını sahada alıyorum. Benim yılım olacak demek için acele etmemeliyim. İyi başladım ama devamlılığı sağlamak daha da zor. Halâ daha çok çalışmam gerekiyor. Eğer Türkiye'deki iyi başlangıçtan memnunsam bu bir hatadır" dedi.

Çek Cumhuriyeti ve Polonya maçlarının öneminden bahseden Cikalleshi; "Çekya deplasmanından en iyisi mümkün olduğu kadar çok gol atıp üç puanı alıp mutlu bir şekilde geri dönmek olacaktır. Ancak bu o kadar kolay değil çünkü Çek Cumhuriyeti Avrupa tecrübesi olan çok iyi bir takım. Kolay olmayacak ve bu nedenle bağlılığın maksimum düzeyde olması gerekiyor. Geçtiğimiz toplantıda sadece ödevimizi yapmıştık. Bizim seviyemizin altında iki takım vardı ama bu başarıyla yetinmemeliyiz. Sizin ve taraftarların desteğine ihtiyacımız var. Avrupa'ya katılmak için tek vücut olarak hayalimizi gerçekleştirmeyi başarabiliriz. Olumlu bir sonuç almak için çok acı çekeceğimizi düşünüyorum. Ancak biz bu iki zorluğa hazırız. İyi bir andayız" dedi.

Takım olarak iki maça da hazır olduklarını ifade eden Cikalleshi; "Ben oyuncuların kulüplerinde her gün yaptığı antrenmanlar tarafından şekillendiğini düşünüyorum. Tüm oyuncularımız hazır ve Milli Takım'da birkaç günümüz olmasına rağmen teknik direktörün felsefesini neredeyse yüzde 100 aldık. Bizden ne istediğini anladık. İlk günden bugüne uyguladığımız bir oyun tarzımız var. Birkaç gün sürse de teknik direktörün ne aradığını bildiğimize inanıyorum. Bunu sahada uygulamamız lazım" ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonasına katılmak istediklerini ifade eden Cikalleshi; "Sürekli Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'na katılan bir milli takım değiliz. Artık bizim için, tüm Arnavutlar için bir hayali gerçekleştirme fırsatına sahibiz. Bu en iyi ilham kaynağıdır. Yalnızca bir kez başardık, yine başarabiliriz. Bu iki maç çok önemli. Sadece sıralama hayalinden bahsetmek istemiyorum. Daha sonra Faroe Adaları ve Moldova ile oynanacak maç işlerin önünü açabilir. Ancak sıralamalara girmek gibi net bir hedefimiz olduğundan, Çek Cumhuriyeti ile oynayacağımız maçtan başlayıp diğer maçları unutmalıyız. Çek Cumhuriyeti ile oynayacağımız maçta maksimum sonucu almak, 3 puanı almak için girmeliyiz. Eğer bunu başaramazsak, o zaman kaybolmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Konya'nın Sesi