Konyaspor'dan rezalet oyun, rezalet sonuç! Lig sonuncusunu yenemedik!

Konyaspor'dan rezalet oyun, rezalet sonuç! Lig sonuncusunu yenemedik!
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor, lig sonuncusu 6 puanlı İstanbulspor'u mağlup etmeyi başarmadı. Yeşil-beyazlılar kümede kalma yarışında 2 puan daha kaybetti.

Konyaspor, ikinci yarının ilk maçında lig sonuncusu İstanbulspor’a konuk oldu. Maçta tehlikeli atak gerçekleştiremeyen ve kenar ortaları ile etkili olmaya çalışan yeşil-beyazlıların tek şutunu dakika 85’te Alexandreu Cicaldau attı. Konyaspor, sahada hiçbir varlık göstermedi. Deniz Ertaş’ın 6 kurtarış ile adeta yıldızlaştığı maçta yeşil-beyazlılar oldukça kötü bir maçı geride bıraktı. Konyaspor’da Sokol Cikalleshi’nin 80.dakikada attığı gol yarı otomatik ofsayt sisteminden döndü ve iptal edildi. Ev sahibi İstanbulspor'u ise Muammer Sarıkaya'nın ile bulduğu gol de ofsayt gerekçesiyle VAR'dan döndü. Sarı-siyahlıların da 3 topu direkten döndü.

Deniz’den 6 kurtarış

Konyaspor’un 18 yaşındaki genç futbolcu Deniz Ertaş oldukça iyi bir maç çıkarttı. Kalesine gelen 6 isabetli şutta gole izin vermeyen Deniz, takımın 1 puan almasından oldukça etkili bir performans sergiledi. Deniz, 34, 43 ve 62.dakikalarda İstanbulsporlu Valon Ethemi’nin şutlarından gole izin vermedi. Ev sahibi İstanbulspor’u ise 3 topu direkten döndü.

Cikalleshi’nin golü sayılmadı

Yeşil-beyazlılarda Sokol Cikalleshi, 80.dakikada Soner’den aldığı pasta yaklaşık 25 metreden şutu çekerek takımını 0-1 öne geçirdi ancak bu gol yarı otomatik ofsayt sisteminde ofsayt olarak belirlendi ve geçersiz sayıldı. Ev sahibi ekibin 59.dakikada Muaamer Sarıkaya ile bulduğu golde ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Puan 19 oldu

Son iki maçında Galatasaray ve Fenerbahçe’ye mağlup olan Konyaspor, İstanbulspor karşısında 1 puan aldı ve puanını 18’e çıkarttı. İstanbulspor ise puanını 7 yaptı. Anadolu Kartalı, 18 Ocak’ta Ziraat Türkiye Kupası son 32 turunda evinde Göztepe ile, 21 Ocak Pazar günü ise ligde Antalyaspor’u konuk edecek.

İstanbulspor: Alp Arda, Okan Erdoğan, Mehmet Yeşil, Simon Deli, Vorobjovas, Loshaj (Dk.82 Özcan Şahan), Vefa Temel (Dk. 90 Ali Yaşar), Muammer Sarıkaya, Ndao, Jackson (Dk. 73 Emir Kaan Gültekin), Ethemi (Dk. 73 Mendy)

Konyaspor: Deniz Ertaş, Ahmet Oğuz (Dk. 90+4 Mehmet Ali Büyüksayar), Uğurcan Yazğılı, Metehan Mert, Guilherme, Soner Dikmen, Oğulcan Ülgün (Dk. 67 Cicaldao), Prip (Dk. 90+4 Cebrail Karayel), N'Zonzi, Moreno (Dk. 67 Yasir Subaşı), Cikalleshi (Dk. 79 Oliveira)

Sarı kartlar: Dk. 17 Vefa Temel, Dk. 77 Muammer Sarıkaya (İstanbulspor), Dk. 83 N'Zonzi (Konyaspor)