Konyaspor'dan olaylı ayrılan Bytyqi, Olympiakos'ta sınıfta kaldı

Konyaspor'dan olaylı ayrılan Bytyqi, Olympiakos'ta sınıfta kaldı
Devre arası transfer döneminde olaylı şekilde Konyaspor’da ayrılarak Yunan ekibi Olimpiakos’a transfer olan Zymer Bytyqi şans bulamadı ve yeni takımında sınıfta kaldı.

2020-2021 sezonu ara transfer döneminde Viking kulübünden Konyaspor’a imza atan Zymer Bytyqi, geçen sezonun ikinci yarısında performansını arttırmıştı. Konyaspor’un sezonu 3.sırada ve rekor puanla tamamlamasında büyük etken oynayan Kosovalı oyuncu ligde oynadığı 37 karşılaşmada 8 gol atmış ve 7 gol pası vermişti. Sezonu 15 gol katkısı ile tamamlayan Bytyqi adından fazlasıyla söz ettirmişti.

1 milyon Euro bonservis ödendi

2022-2023 sezonuna beklenilen performansın altında kalarak başlayan 26 yaşındaki oyuncu, 19 Süper Lig karşılaşmasında gol atmamış ve 2 asistlik katkı sağlamıştı. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Zymer Bytyqi, Konyaspor ile masaya oturmuş ancak sözleşme yenilememişti. Ara transfer döneminde Konyaspor Kulübüne haber etmeden Olimpiakos’a imza atmaya giden Bytyqi için yunan ekibi Konyaspor’a 1 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti.

78 dakika süre alabildi

Zymer Bytyqi, devre arasında katılığı takımında teknik ekibin gözüne giremedi. Ligde 1, kupada 1 ve lig play-off’ta 1 maça çıkan Bytyqi yalnızca 3 maçta süre aldı. Toplamda 78 dakika süre alan Yunan orta saha gol veya asist katkısı yapamadı. 5 milyon Euro değere sahip olan Bytqi’nin Yunan medyasında yer alan haberlere göre gelecek sezon takımında kalıp kalmayacağı ise şu an için netlik kazanmadı.

Ligi 3.sırada bitiren Yunan ekibi, kupada da yarı finalde AEK'ye elenerek final yüzü görememişti. Son yılların en iyi dönemini geçiren ve ligde mutlu sona ulaşan AEK aynı zamanda 24 Mayıs Çarşamba günü Yunanistan Kupası finalinde Paok ile karşı karşıya gelecek. HALİL YILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi