Konyaspor'dan müthiş galibiyet, Galatassary'ı devirdi

Konyaspor'dan müthiş galibiyet, Galatassary'ı devirdi
AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Liginin 13. haftasında sahasında Galatasaray NEF'i ağırladı. Yeşil-beyazlılar çok kritik maçı 76-73 kazandı ve 4 maç sonra galip geldi.

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Liginin 13. haftasında sahasında Galatasaray NEF'i ağırladı. Yeşil-beyazlılar çok kritik maçı 76-73 kazandı ve 4 maç sonra galip geldi.

Konyaspor, ilk çeyreğin televizyon molasına kadar hem boyalı alan hem de çizginin gerisinden isabet bulmakta zorlandı. Televizyon molasına 6-18 geride giden Konyaspor moladan adeta fırtına gibi döndü. Morgan'ın sayılarıyla maça yeniden döndü. Savunma sertliğini arttıran Konyaspor rakibine 4 dakika pota yüzü göstermedi. İlk çeyreği Morgan 12 sayı ile tamamladı. Konuk ekip Galatasaray ise 5 farklı oyuncudan üçlük isabeti buldu. İlk çeyrek Galatasary'ın 19-23 üstünlüğü ile bitti.

Konyaspor, ikinci çeyreğe de ilk çeyrek gibi oldukça tutuk başladı ve ilk 6.30 dakikada yalnızca 6 sayı üretebildi. Dış çizgiden sayılar bulmaya devam eden Galatasaray 04.24 kala farkı 9 'a çıkardı. (25-34) Maçın hakem üçlüsü Can Mavisu, Ayşe Nur Yazıcıoğlu ve Çağlar Özkan rezalet ve çifte standartlı yönetim sergileyerek maçın önüne geçti. Galatasaray ilk yarıyı 6 sayı farkla 36-42 önde bitirdi.

Konyaspor, 3. çeyreğe ilk 2 çeyreğe göre oldukça iyi başladı. Daha kolay sayılar bulan yeşil-beyazlılar savunma sertliğini de sürdürdü. Konyaspor çeyrek sonunda hücumdaki ritmini kaybetsede rakibine yaklaştı ve farkı tek topa düşürdü. 3. çeyrek Galatasary'ın 2 sayı üstünlüğü ile 51-53 bitti.

Konyaspor son çeyreğin başında çok iyi mücadele gösterdi. Rakibini yakalayan ve öne de geçen Konyaspor kötü hakem kararlarına maruz kalmaya devam etti. Konyaspor büyük bir savunma örneği ortaya koydu. Hücumda rtimini yükselten Perez ve Morgan ile sayılar bulan Dev Kartallar bitime 1.36 kala 3 sayı farkla 72-69 öne geçti. Galatasaray NEF molası geldi. Mola dönüşü sarı kırmızılılar üçlük isabeti ile skora dengeyi getirdi. Mola dönüşü Morgan'ın sayısıyla Konyaspor yeniden öne geçti. Konyaspor maçı 76-73 kazandı ve 4 maçlık aradan sonra galip geldi.

Konyaspor'da Jordan Morgan 26 sayı 7 ribaund 1 asist, Jarell Eddie 14 sayı 9 ribaund 2 asist, Alex Perez 14 sayı 4 ribaund 7 asist, Rasheed Sulaimon 11 sayı 3 ribaund 5 asist, Roko Badzim 6 sayı 3 ribaund 2 asist, Erkin Şenel 3 sayı 1 ribaund 2 asist ve Sinan Sağlam 2 sayı 3 ribaund 2 asist ile oynadı.