Konyaspor’dan 5 oyuncuya milli davet!

Konyaspor’dan 5 oyuncuya milli davet!
Tümosan Konyaspor’da beş futbolcu milli takımlarından davet aldı.

Tümosan Konyaspor’da beş futbolcu milli takımlarından davet aldı. Francisco Calvo, Sokol Cikalleshi, Bruno Paz, Alexandru Cicaldau ve Niko Rak ülkelerinin milli takımlarından Konyaspor’u temsil edecek.

Calvo geleneği bozmadı

Konyaspor'un Kosta Rikalı stoperi Francisco Calvo, ülkesinin milli takımına davet aldı. Kosta Rika, Eylül ayındaki Milli arada iki hazırlık maçı yapacak. Orta Amerika temsilcisi 8 Eylül'de Suudi Arabistan ve 12 Eylül'de Birleşik Arap Emirlikleri ile karşı karşıya gelecek. Konyasporlu Calvo'nun bu iki karşılaşmada da süre alması bekleniyor.

Cikalleshi, Arnavutluk'u sırtlamak için gidecek

Konyaspor'un golcü oyuncusu Sokol Cikalleshi, Arnavutluk Milli Takım'ın aday kadrosuna davet edildi. Avrupa Şampiyonası Elemleri E Grubu'nda 6 puanla 2. sırada yer alan Arnavutluk, 7 Eylül'de Çekya, 10 Eylül'de de Polonya ile karşılaşacak. 33 yaşındaki oyuncu 53 kez giydiği Arnavut milli takım formasıyla 12 gol atmayı başardı.

Cicaldau'ya davet

Yeşil- beyazlıların 1 yıllığına Galatasaray’dan kiraladığı Alexandru Cicaldau’da Romanya Milli Takımına davet aldı. Avrupa Şampiyonası Elemeleri I Grubunda yer alan Romanya 8 puanla ikinci sırada yer alıyor. Romaya 9 Eylül İsrail ve 12 Eylül’de Kosova ile evinde karşılaşacak.

Paz davet aldı

Konyaspor’un Angolalı orta saha oyuncusu Bruno Paz’da ülkesinin milli takımına davet edildi. Angola, Afrika Kupası Elemeleri E Grubunda 8 puanla ikinci sırada yer alıyor. 7 Eylül Perşembe günü evinde Madagaskar’ı konuk edecek.

Niko Rak'a ilgi büyük

Konyaspor’da son olarak milli takım daveti alan isim ise Niko Rak. Yeşil-beyazlıların gelecek sezonlarda kendisinden çok şey beklediği Niko Rak, Hırvatistan U-21 takımından davet aldı. U21 Avrupa Şampiyonası Elemlerinde G grubundan bulunan Hırvatistan henüz maç yapmadı. Hırvatlar ilk maçlarında 12 Eylül’de deplasmanda Fareo Adaları U21 ile karşı karşıya gelecek. - HALİL YILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi