Konyaspor'da yeni sezon formaları satışa çıktı! İşte formaların hikayeleri

Konyaspor'da yeni sezon formaları satışa çıktı! İşte formaların hikayeleri
 Muhabir
Tümosan Konyaspor'un 2024-2025 sezonunda giyeceği formalardan iki tanesinin mağaza satışı başladı.

Tümosan Konyaspor'un 2024-2025 sezonunda giyeceği formalardan Rapido Selçuklu ve Retro Çubuklu formalarının mağaza satışı başladı.

Yeşil-beyazlılarda Gold Parçalı ve Siyah Polo formanın ise önümüzdeki günlerde Store'da satışına başlanması bekleniyor.

Peki Konyaspor'un 2024-2025 Sezonu formalarının hikayeleri nasıl?

24-25-rapido-selcuklu-forma-95-45a-001.png

Rapido Selçuklu

Konyaspor'un deplasman forması, Karatay Medresesi'nden geleneksel Selçuklu desenleri ve duvar tasarımlarıyla, kumaşa incelikle işlenmiş elle çizilmiş rapido kalem tasarımına sahiptir. Formanın yeşil ve beyazı, Türk kültürünün zenginliğini temsil eden altınla tamamlanmıştır. Formadaki texflip logosu, kulübün geçmişindeki çeşitli takımların logolarını belirli açılardan görüntülemenizi sağlar . Yakadan başlayan hareket, formayı çevreleyen yan şeritlerle devam ederek geleneksel fayans desenlerini anımsatan oryantal bir uyum yaratır.

konyaspor-24-25-siyah-forma-3e-4f2-001.png

Siyah Polo

Konyaspor'un siyah forması, Konyaspor'u oluşturan tarihi takımlardan biri olan "Konya İdman Yurdu" tarafından 40 yıl önce kullanılan renkleri içeren nostaljik bir tasarımdır. Forma, tarihi Konyaspor logolarıyla süslenmiş bir kolda New Balance'tan asimetrik bir şerit içerir. Formaya, oyuncu performansını artırmayı amaçlayan pamuklu bir polo yaka eşlik eder. Siyah formanın ön tasarımı, sahadaki oyuna ciddiyet, onur ve saygıyı temsil eden ince gri çizgili desenlere sahiptir.

gplsnj1xmaehy35-001.jpg

Gold Parçalı

Konyaspor taraftarlarının sekiz büyük forma arasından oylamayla seçtiği 4. forma olan "altın bölmeli" forma, New Balance'ın Lille OSC ve Porto kulüplerinin daha önce kullandığı benzersiz asimetrik yaka tasarımına sahip sıra dışı bir model. Asimetri hem belde hem de tüm desen boyunca devam ediyor. Parçalı bir modelin statik, standart ve keskin geometrik çizgilerine meydan okuyan asimetri, aynı zamanda iki farklı renk arasındaki kontrastı da temsil ediyor. Formadaki yeşil ve beyaz tonları, Konyaspor'un tarihi renklerini yansıtacak şekilde titizlikle işlenmiş, ince bir altın dikey çizgiyle kesiliyor. Sağ taraftaki beyaz bölümün göğsündeki texflip logosu tarihe ışık tutuyor.

konyaspor-24-25-cubuklu-forma-8ae-80-001.png

Retro Çubuklu

Basit, retro ve kusursuz. Konyaspor'un 40 yıl önce giydiği tarihi öneme sahip kalın çizgili forma , yeşil polo yaka , etek ucunda tarihi Konyaspor logosu ve benzersiz detaylarla, sezonun en önemli iç saha forması olmaya aday.

(Formaların hikayeleri Behance sayfasından alınmıştır.)