Konyaspor’da sponsorluklar bitti! Yeni sezonda neler olacak?

Konyaspor’da sponsorluklar bitti! Yeni sezonda neler olacak?
Konyaspor’da isim, forma ve stadyum sponsorluğu anlaşmaları sona erdi. Yeşil-beyazlılar yeni sponsorluklar için görüşmelerini sürdürüyor

2020 yılında stadyum isim sponsorluğu için MEDAŞ ile 3 yıllık, geçen sezonun başında ise arabam.com ile hem isim hem de forma göğüs sponsorluğu anlaşması yapan Konyaspor’da bu anlaşmalar sezon sonu itibariyle sona erdi. Yeşil-beyazlılar ayrıca forma sırt sponsoru olarak Aksa Enerji, forma şort sponsoru olarak Wish Car, forma kol sponsoru olarak da Torku ile yaptığı anlaşmalar da sezonun bitmesiyle sona erdi. Anadolu Kartalı’nda yeni sponsorluklar için yerel ve ulusal firmalarla görüşmeler sürüyor.

Arabam.com ile yola devam edilmek isteniyor

Arabam.com’un sahibi olan İlab Holding’in 1 yıldır çalıştığı Konyaspor ile iş birliği yapmaktan memnun olduğu öğrenildi. Sponsorluğun eksi ve artılarına göre sezon sonunda bir değerlendirme yapmak adına taraflar, anlaşmayı bir yıl ile sınırlı tutmuştu. Konyaspor cephesi rakamda ciddi bir artış olması durumunda sözleşmeyi uzatmaya sıcak bakıyor. Geçen sezon hem forma göğüs hem de isim sponsorluğundan 30 milyona yakın gelir elde edilmişti. Ancak artan enflasyon ve döviz kurundan sonra sponsorluk rakamları da yükseldi. Orta yolun bulunması halinde gelecek sezon da arabam.com ile yola devam edilebilir.

Başkan Özgökçen durum değerlendirmesi yapacak

İstanbul’da ulusal firmalarla görüşmeler gerçekleştiren Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen’in önümüzdeki hafta Konya basını ile bir araya gelerek kulübün mevcut durumu hakkında açıklamalar yapması bekleniyor.

Konya’dan destek isteniyor

Öte yandan Konyaspor yönetimi sponsorluk için Konyalı büyük firmalardan büyük destekler bekliyor. Konyaspor’un şehrin en önemli değeri olduğunu vurgulayan yeşil-beyazlı yetkililer, kulübe daha çok sahip çıkılması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak:Konya'nın Sesi